חברת איירון יזמות ובנייה בע"מ פנתה לבית משפט השלום בקריות בבקשה להוציא צו פינוי לשתי משפחות מקרית אתא, שלטענתה פלשו לתוך מגרש סמוך לביתם, שם החברה אמורה לבצע פרויקט במסגרת תמ"א 38.
מהתביעה עולה, כי החברה חתמה על הסכם עם בעלי הקרקע ברחוב פרישמן 12 בקרית אתא, על מנת לבצע במקום פרויקט במסגרת תמ"א 38. החברה הגישה תוכניות ובחודש יולי 2023 קיבלה היתר בנייה והוועדה המקומית לתכנון ובנייה קרית אתא. לקראת תחילת העבודות בוצעו בשטח מדידות ואז התברר כי חלק מחצר הנתבעים, שתי משפחות גרעיניות שמתגוררות בסמוך לשטח בו אמור לקום הפרויקט, חורג לתוך השטח המיועד לבנייה.
בחודש ינואר השנה החלה החברה היזמית בעבודות בנייה, כולל חפירות והקמת חומות אשר אמורות לתחום את המגרש. כשהתבררה פלישת הנתבעים לתוך שטח שמיועד לפרויקט, כך לפי החברה היזמית, היא פנה לשתי המשפחות להעביר את גדר החצרות שלהם לגבולות החלקה הרשומה. החברה גם הסכימה שהיא תעתיק את הגדר למיקום הנכון לפי המדידות בשטח. לטענתה, תחילה הסכימו הנתבעים להעברת הגדר, אבל לאחר יממה חזרו בהם ודרשו מהחברה היזמית לחדול מהעתקת הגדר.
"למרות פניותיהם החוזרות ונשנות של מנהלי התובעת, כמו גם מכתב התראה מטעם בא כוח התובעת לידי הנתבעים, התנהלות כתובה ופרונטלית מול בא כוח הנתבעים - סירבו כלל הנתבעים לשתף פעולה ולהיענות לדרישתה החוקית של התובעת, קרי סירבו להעתיק את מיקום הגדר הקיימת אל מיקומה הרישומי הנכון והחוקי", נטען בתביעה.
כן צוין בתביעה, כי הנתבעים לא קיבלו מעולם אישור מבעלי הקרקע הקודמים לפלוש לתוך החלקה שלהם. הם נדרשו לפנות באופן מיידי את השטח אליו פלשו אך לא עשו כן. לטענת החברה הכניסה לשטח נעשתה שלא כדין, "כאשר הגדילו הנתבעים - לעשות עת סירבו להתפנות מהמקרקעין לאחר דרישותיה החוזרות ונשנות של התובעת, וזאת למרות הצעתה ההוגנת והנדיבה של התובעת".
קראו עוד:
עוד טענה החברה היזמית, כי התנהלות הנתבעים גרמה וגורמת לה נזק כלכלי ועוד יגרמו לה נזק בשל איחור אפשרי במסירת הדירות.
החברה היזמית פיצלה בין הסעדים שהיא ביקשה מבית המשפט כאשר קודם היא מבקשת להורות על פינוי מיידי של הנתבעים משטח, כדי שהיא תוכל להתחיל לבנות לבין תביעה לקבלת דמי שימוש בקרקע וכן נזקים שנגרמו לה.
טרם הוגש כתב הגנה בתיק.