ביאן עלי (36) גר בכאבול, נשוי לסמאח שעובדת בתחום המרקטינג והפרסום, והם הורים לסנדרה (4). כילד, ביאן בילה שעות רבות במסעדות, במטבח ובמלצרות והרגיש שהוא מתחבר לעולם האוכל. כשהחל לעבוד במסעדה ארגנטינאית במושב לימן, השף ארנולד חשף בפניו עולם שלם של ידע בתחום הבשרים.
"אי אפשר היה שלא לאהוב את האווירה במסעדה שהיתה בנויה כולה מעץ לבן בתוך מטעי הבננות. התאהבתי בתחום והלכתי ללמוד בבית הספר "בישולים" במלון דן, שם השלמתי לימודי טבחות סוג 1 וסוג 2, והתנסיתי במשך שנים בכל סוגי המסעדות".
הדחף לנסוע להתנסות במסעדות בחו"ל הגיע מכיוון בלתי צפוי: "הייתי אמור להופיע בצילומי הפרק הראשון של משחקי השף, ואז נאמר לי ששמי הוסר מבין המתחרים. כעסתי והחלטתי לנסוע לפריז ולמדתי משף צרפתי ובתמורה התנדבתי במסעדה כטבח. משם המשכתי לקנדה ועבדתי במסעדה לבנונית, מקסיקנית והודית.
קראו עוד:
"כשחזרתי פתחתי את מסעדת 'מונטנה' שנסגרה מאז, ובשנים האחרונות אני עובד כשף המלווה מסעדות בפתיחה ובהרצה. אני מכין תפריט, בונה תוכנית עבודה שכוללת רשימת ספקים והנחיות יומיות עבור הטבחים והעובדים. רק בתקופה האחרונה פתחתי שבע מסעדות עם תפריטים שונים.
"התשוקה הקולינרית שלי היא לאוכל שמזכיר לי את הילדות ואת הבית. למשל פטריות מבושלות עם בצל, שום, ושמן זית, שההורים קטפו מהשדה".
ארוחה בלתי נשכחת?
"בירח דבש בלונדון, במסעדת ג'ורדון רמזי המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן, עם אשתי הנפלאה סמאח. אכלנו פילה עגל עם רוטב השף. הקינוח היה מיוחד וגם האווירה והתאורה".
"אבל בבית אני אוכל את האוכל שאשתי מבשלת, והיא מבשלת בדיוק כמוני: סנייה בתנור, מרק פריקה, ופסטרמה ולבאנה עם שמן זית. יש חמישה חומרים שמוכרחים להיות אצלי במטבח: בזיליקום, שום, סויה, כבד אווז ושמנת. ויש שילוב מרכיבים שלעולם לא מאכזב אותי: עגבניות ובזיליקום".
פורסם לראשונה: 08:55, 26.08.23