כחמישים תלמידים בבית הספר מגינים בקרית חיים לא פתחו את שנת הלימודים - כך מסר יו"ר ועד ההורים, ברוך שמאילוב. ההורים החליטו שלא לשלוח את הילדים לבית הספר בטענה כי במבנים החלופיים נמצאו ליקויים שטרם טופלו.
2 צפייה בגלריה
בית הספר מגינים בקרית חיים
בית הספר מגינים בקרית חיים
בית הספר מגינים בקרית חיים
(צילום: נחום סגל)
כזכור, בסוף השנה שעברה חתיכות בטון נפלו מתקרת בית הספר במהלך שיעור והתלמידים במבנה פונו באופו מיידי. במהלך הקיץ הובהר לועד ההורים כי העירייה תבצע בדיקה ותפעל בהתאם לתוצאות, אלא שבפועל זה קרה ימים בודדים לפני תחילת הלימודים, ורק לאחר מחאה והפגנה גדולה של הורים ותלמידים כינסה המועצה ישיבה דחופה שבסופה החליטו לשכן את התלמידים במבנים זמניים בקריה. תלמידי כיתות א'-ב' בבית נגלר, תלמידי כיתות ג'-ד' ב'עמל', תלמידי כיתות ה'-ו' בבית הספר דגן.
מירית סימון, אם לתאומים בכיתה ג', סיפרה: "בשכבת כיתה ג' יותר מעשרה ילדים לא התחילו את השנה, גם הילדים שלי לא. אנו כהורים איבדנו את האמון במערכת, אחרי שקיץ שלם לא ערכו בדיקה למבנים, ולבסוף מצאו לנו פתרון שאינו הולם.
"בתיכון עמל הבטיחו שתהיה הפרדה מוחלטת מתלמידי התיכון, וזה לא נעשה. הבטיחו שתהיה צילייה בחוץ, וגם זה לא נעשה, אמרו יהיה לילדים קולר של מים קרים - ואין. ילדיי הם הדבר הכי יקר לי בעולם, ואני לא מוכנה לסכן אותם".

2 צפייה בגלריה
מנסים להשלים פערים בבית. תלמידי בית הספר מגינים, השבוע
מנסים להשלים פערים בבית. תלמידי בית הספר מגינים, השבוע
מנסים להשלים פערים בבית. תלמידי בית הספר מגינים, השבוע
(צילום: פרטי)

אם נוספת הסבירה: "אני מבינה את ההחלטה של העירייה למקם את התלמידים בשלושה מבנים סמוכים על מנת להקל על המורים שעוברים בין מבנה למבנה, אבל המבנים לא בהכרח מתאימים לתלמידים, גם אם מדובר בתקופה זמנית. היה צורך בחשיבה יותר מעמיקה ובתכנון. גם בזמן שנותר היה אפשר להפוך את המקום לבטוח יותר".
מה התוכניות הלאה?
סימון: "אם הליקויים לא יתוקנו, והעבודות של המבנה הקודם יימשכו הרבה זמן, אנחנו נבקש לעבור לבית ספר אחר, אפילו ברשות אחרת. אני לא שוללת אפשרות שאצטרך לעבור דירה לרשות אחרת על מנת למצוא לילדים שלי מקום טוב ובטוח ללמוד בו. כרגע הילדים בבית ואני מנסה ללמד אותם ולהשלים פערים, אבל הם זקוקים למסגרת חינוכית ולחברים".
יו"ר ועד ההורים, ברוך שמאילוב: "כחמישים ילדים לא מגיעים עדיין לבית הספר, בכל השכבות. בימים הראשונים היה יותר ילדים שלא הגיעו. גם אני לא שלחתי את ילדיי ביום הראשון כמחאה על התנהלות העירייה, אבל מאז שלחתי אותם.
"אני מבין את ההורים, אבל חשוב להבין שאלו לא ליקויים מסכני חיים ואני רואה יום יום שהליקויים מטופלים. כרגע, אין פתרון טוב יותר, כי להשאיר את הילדים בבית לדעתי זה פתרון רע. אני מאמין שעם הזמן הם יתפסו ביטחון וישלחו את הילדים, הם זקוקים למסגרת. מי שיש לו שאלות או חששות מוזמן לפנות אלי".
מתי עתידים לעבור למבנה הקבע?
שמאילוב: "על פי ראש העיר מדובר בפתרון למשך שלושה חודשים עד שהמבנים של בית הספר הקודם יטופלו. המבנים המערבי והמזרחי מיועדים להריסה והמבנה האמצעי הגדול לשיקום, ואחרי שלוש שנים ייהרס וייבנה מחדש. הצענו לפעול חכם ולבנות בית ספר ממבנים יבילים בשטח האחורי של בית הספר, ולהרוס את כל המבנים כולל האמצעי ולבנות הכל מחדש".
קראו עוד >>
מעיריית חיפה נמסר: "עובדים תוך כדי כדי לתקן ליקויים שנמצאו, המבנים עומדים בקריטריונים של משרד החינוך לכיתות לימוד. הרוב מגיעים ללמוד. זה פתרון זמני וראש העיר הסבירה את זה להורים בתחילת השנה".