לאחר ביקורת נוספת, הווטרינר העירוני בקרית ים, ד"ר אלי שוסטרמן, הודיע כי אין לו התנגדות לפתיחת האטליז שנסגר עקב ליקויים. "ניכר שהבעלים של העסק עמד בהתחייבויותיו בתיקון הליקויים", אמר.
עוד בחדשות:
לפני שבוע וחצי ערכו הפיקוח הווטרינרי של העירייה ואנשי משרד הבריאות ביקורת באטליז מוכר בקרית ים. במסגרת הביקורת נמצא טון בשר, שלא ראוי למאכל אדם, והועבר להשמדה.
במקביל, זומן בעל העסק ביום חמישי האחרון לשימוע במשרד הבריאות לקראת הוצאת צו סגירה. אלא שבמהלך השימוע בעלי העסק הודיע כי יסגור מרצון את העסק לכל פעילות למשך שבוע.
"התרשמנו כי בעלי העסק החלו תהליך ניקוי, שיפוץ ותיקון הליקויים. בעלי העסק יסגרו מרצון את העסק לכל פעילות למשך שבוע, עד יום חמישי 5.11.20 עד להשלמת השיפוצים", נמסר ממשרד הבריאות.
"ביקורת חוזרת תיערך מיד עם קבלת הודעה על סיום השיפוץ. אי לכך הוחלט להשהות את ההחלטה להוצאת צו ההפסקה מינהלי עד לקבלת ממצאי הביקורת החוזרת".
ביום שלישי שעבר ערכו הוטרינר העירוני, ד"ר אלי שוסטרמן, ומנהל רישוי עסקים בעיריית קרית ים, דוד תורג'מן, ביקורת נוספת באטליז. "ניכר שהבעלים של העסק עמד בהתחייבויותיו בתיקון הליקויים, העסק עבר שיפוץ כללי, צביעות, החלפת מרצפות, איטום, ציפוי קירות ופינות בנירוסטה מוברשת וניקיון יסודי - כל משטחי העבודה והכלים נקיים", כתב שוסטרמן בעקבות הביקורת. "במצב הנוכחי אין לי התנגדות לפתוח את העסק".
מעיריית קרית ים נמסר: "משרד הבריאות, השירות הוטרינרי ומנהל רישוי וקידום עסקים בקרית ים ערכו ביקורת חוזרת בעסק שנסגר בשבוע שעבר. אנו שמחים לראות כי בעלי העסק התייחסו ברצינות לממצאי הביקורת ותיקנו את הליקויים.
"בתקופה קשה זו שמירה על בריאות הציבור הינה מן המעלה הראשונה, אך בד בבד חשוב לתת לעסקים הזדמנות לשרוד ולהמשיך לפעול. לקראת חידוש רשיונות העסק לשנת 2021 אנו ממשיכים בביקורות ואכיפה מוגברת, וקוראים לכל בעלי העסקים להיעזר במחלקת רישוי עסקים לעמידה בכל תנאי רישיון העסק".
פורסם לראשונה: 14:49, 09.11.20