פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית משפט השלום בקריות כתב אישום חמור נגד שני צעירים תושבי הכפר מזרעה שבגליל המערבי – טארק מובארכה (23) ונור אלדין טאהא (23) – בגין תקיפת קצין המשטרה, רפ"ק דרור פסקוביץ, בעת שניסה למנוע מהם להפר את הסדר הציבורי ולנהוג בפראות בטיילת עמוסת מבקרים ברחוב סוקולוב בעיר נהריה.
אולי יעניין אתכם:
על פי כתב האישום, בתאריך 26 באפריל, סמוך לשעה 18:18, רכב מובארכה על אופנוע מסוג קוואסקי בטיילת ההומה. בעקבותיו נהג טאהא ברכב מסוג סיאט – כשהוא ללא לוחית רישוי קדמית, לכאורה במטרה להקשות על זיהוי הרכב.
הנאשם הניסה להימלט
באותו זמן, שהה רפ"ק פסקוביץ ברחוב יחד עם בני משפחתו, כשהוא אינו בתפקיד. הוא הבחין בנהיגתו הפרועה של טאהא ובכך שרכבו חסר לוחית זיהוי קדמית, ולצדו הבחין גם במובארכה, בעל האופנוע. הקצין פנה אל טאהא, הזדהה בפניו כקצין משטרה, דרש ממנו לכבות את המנוע ולהציג רישיונות. טאהא סירב והגיב: "מי אתה? אתה לא בתפקיד ולא במדים". בעקבות הסירוב, הזעיק הקצין כוחות משטרה נוספים למקום.
במקביל, ירד מובארכה מהאופנוע וניגש לקצין, בעוד חברו טאהא המשיך בנסיעה בניגוד להנחיות. הקצין ניסה למנוע ממובארכה להימלט עם האופנוע, אחז בו ומנע ממנו לעזוב את המקום. מובארכה בתגובה דחף את הקצין, ניסה לעלות שוב על האופנוע ולהימלט, אך פסקוביץ המשיך להחזיק בו – עד שמובארכה נפל.
אז, לפי כתב האישום, תקף מובארכה את הקצין באגרוף בפניו. כתוצאה מהמכה נפל פסקוביץ אל הקרקע, אך מובארכה המשיך להכות אותו באגרוף נוסף בפניו.
תיעוד התקיפה בטיילת בנהריה
קצין משטרה העיר על נהיגה פרועה בטיילת - והותקף
(צילום: מצלמות האבטחה)
התנגדו למעצר
נאשם 2 (טהאה, א"ג) ניגש למקום והחל לאיים על אזרחים שהחלו להתאסף, באומרו "מי שמתקרב אלי אני אהרוג אותו".
בעקבות הדיווח הגיעו למקום קצין משטרה נוסף, סימון כייליקיאן, שהודיע לנאשמים שהם עצורים. הנאשמים החלו לדחוף אותו, התנגדו למעצר, הפריעו לשוטר ומובארכה אף נטל את האזיקים איתם ביקש הקצין לאזוק אותו וזרק אותם. גם טהאה הפריע לפעולות קצין המשטרה. בסופו של דבר שני הנאשמים נעצרו.
כתוצאה מהתקיפה, סגן מפקד התחנה נחבל בראשו, איבד הכרה ופונה לטיפול במרכז הרפואי לגליל, שם עבר בדיקת C.T בה אובחנו חבלות בראש ומאחורי האוזן.
כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד עמית רווה, עוזר לפרקליטת מחוז חיפה, כולל 4 סעיפים: תקיפה הגורמת חבלה של ממש, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, שינוי זהות של רכב או של חלק של רכב ואיומים.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של מובארכה עד לתום ההליכים ושם פירטה את נסיבות האירוע ואת הראיות שיש בידי התביעה. בבקשה הזו פורטה לראשונה גירסת החשוד, ממנה עולה כי לטענתו קצין המשטרה לא הזדהה בפניו בתור שוטר. עוד מסר בחקירותיו כי הקצין הפיל אותו מהאופנוע ובתגובה הגן על עצמו, ומסר כי זרק את האזיקים של השוטר סימון כי נלחץ מאוד.
מעצר בית
עו"ד עאדל דבאח שמייצג את מובארכה אמר כי בית המשפט לא נענה לבקשת הפרקליטות, ושיחררה את החשוד בתנאי מעצר בית. לטענתו מדובר במעצר שבוצע ללא הצדקה, ומבלי שקצין המשטרה הזדהה כנדרש. עוד טען כי החקירה נוהלה בידי תחנת נהריה, תוך ניגוד עניינים חמור וכי הנאשם הוחזק במעצר בתחנה שם סבל מייחס קשה.
הסניגור: "יש חשד כי החקירה נוהלה תוך ניגוד עניינים ומשוא פנים והועברה ליחידה אחרת רק לאחר שלמעשה הסתיימה". עוד ציין כי גם לאחר שהועבר לבית המעצר קישון, לקראת השחרור ממעצר, הוא "נשלף" והועבר לתחנת נהריה למרות שלא הייתה סמכות לעשות כך.
הסניגור: "לקצין המשטרה לא הייתה סיבה להתערב במה שקרה כיוון שגם לפי טענתו לרכב שנסע ללא לוחית זיהוי מקדימה כן הייתה לוחית זיהוי מאחור וניתן היה לזהות במי מדובר. הוא היה צריך לעכב את החשודים, לפנות למוקד 100 אבל הוא ראה לנכון להתערב.
"רואים בבירור שמרשי כן תקף אבל הוא לא ידע שמדובר בקצין משטרה. לא כל אחד שאומר שהוא קצין משטרה הוא אכן קצין משטרה ורציחות לא מעטות במגזר בוצעו בידי אנשים שהזדהו כשוטרים. התנהלות התחנה בתיק הייתה רחוקה מלהיות למופת וזה בגלל שהקצין שהותקף הוא סגן מפקד התחנה. מדובר בשני צעירים ללא עבר פלילי ואחד מהם אפילו התקשר למוקד 100 לדווח על האירוע".
עו"ד ליאור דוידי, שמייצג את הנאשם השני בפרשה טען: "מרשי כופר במיוחס לו ושיתף פעולה עם המשטרה. הוא טען כי לא תקף את הקצין ולא היה חלק מאותו אירוע ולראיה הוא שוחרר ללא תנאים מגבילים".
פורסם לראשונה: 09:47, 15.05.25