חברת הספנות 'מנו' תחזיר לתושב קרית מוצקין את הכסף ששילם עבור החופשה שלו ושל אשתו באוניית הפאר "קראון איריס", לאחר שבני הזוג קיבלו חדר בו היתה תקלה בביוב, והם נאלצו לשהות בחדר מצחין ללא חלון ומרפסת במשך ארבעה ימים.
1 צפייה בגלריה
נופש קרוז
נופש קרוז
זו היתה ההפלגה השנייה של אוניית הפאר
(צילום אילוסטרציה: ShutterStock)
מפסק הדין עולה, כי בני הזוג יצחק ודלית גולדפרד הזמינו את הילדים והנכדים להפלגה שהתקיימה בין התאריכים 14-18.4.19 לקפריסין ולרודוס. בכתב התביעה נטען כי עם קבלת החדר, התובע ואשתו הריחו ריח חריף של שתן, ולאחר בדיקה התברר כי השירותים היו מוצפים ולא ניתן היה להדיחם, וכי בחדר היתה בעיית אינסטלציה בעת קבלתו.
כמו כן, הכיור בחדר היה סתום. לטענת התובע, הוא פנה בבקשה להחלפת החדר, אולם בקשתו לא נענתה. במקום זאת נעשה ניסיון לתיקון התקלה בעזרת העמדת מאווררים שמוקמו בחדר, אך לא היה בכך כדי לשנות את הצחנה. לטענתו, הוא ואשתו עברו ללון בחדרים של הילדים. בני הזוג תבעו מחברת מנו ספנות 12 אלף שקל בגין עלות ההפלגה עבור כל בני המשפחה (תשע נפשות), ו-5,000 שקל בגין עוגמת נפש.
חברת הספנות הגישה כתב הגנה, בו ביקשה לדחות את התביעה. לטענתה, מדובר באוניית פאר בת 11 קומות, המכילה 700 חדרים מרהיבים, בהם יכולים לשהות 2,000 נוסעים.
האונייה הושקה בחודש אפריל, וההפלגה מושא כתב התביעה היא ההפלגה השנייה של האונייה. לטענתם, באותה הפלגה היו חדרים פנויים באונייה, אך לא היה צורך להעביר את בני הזוג, כי היה מדובר בתקלה נקודתית אשר טופלה ביעילות.
עוד בחדשות:
השופטת סימי פלג קימלוב קיבלה את טענות בני הזוג. בפסק דינה ציינה: "שוכנעתי כי בחדרו של התובע ואשתו הייתה בעיית אינסטלציה חמורה, שעל אף שתוקנה יומיים מתחילת ההפלגה, הסבה עוגמת נפש רבה והותירה חוויה לא נעימה לתובע ולאשתו, דבר שהעיב על חופשתם.
יתרה מכך, מתוך ארבעה ימי הפלגה, רק כעבור יומיים טופלה התקלה, וגם כאשר הבעיה נפתרה, התובע ואשתו שהו בחדר מצחין באווירה לא נעימה, זאת כאשר באונייה היו חדרים ריקים והיה ניתן להיעתר לבקשת התובע להחלפת החדר ללא דיחוי. מדובר בחדר ללא חלון ומרפסת, דבר שהפך את השהות בו קשה עוד יותר".
עם זאת, דחתה השופטת את הבקשה של התובע להשיב לו את הכסף ששילם גם על חדרי בני משפחתו, בגלל שהתקלה הייתה רק בחדרם של בני הזוג. השופטת פסקה כי חברת מנו ספנות תשיב את הכסף ששילם התובע לחדר בו שהה עם אשתו, בסך 2,648 שקל, פיצוי בסך 1,000 שקל והוצאות תביעה בסכום 500 שקל. בסך הכל תשלם חברת מנו לתובע 4,148 שקל.
האישה, דלית: "במשך זמן רב חסכנו כדי לצאת לחופשה עם הנכדים והילדים, ובמקום ליהנות, רק חיכינו מתי הספינה תעגון שנוכל לרדת ממנה".
פורסם לראשונה: 08:12, 29.10.20