הורים רבים בקריות ובכל רחבי הארץ המתינו השבוע בתורות ארוכים לביצוע בדיקות סרולוגיות לקראת פתיחת שנת הלימודים. מנגד, לא מעטים התארגנו בקבוצות הורים בקריות המתנגדות לקיום בדיקות סרולוגיות בילדים. אחת האמהות הסבירה: "לא נשגע את הילדים, ואם יחייבו אותנו, לא נשלח אותם לבית הספר".
1 צפייה בגלריה
בדיקות סרולוגיות השבוע בחיפה
בדיקות סרולוגיות השבוע בחיפה
בדיקות סרולוגיות השבוע בחיפה
(צילום ראובן כהן. למצולמים אין קשר לכתבה)
בדיון שנערך בממשלה בתחילת השבוע, הוחלט על מתווה עבודה לפתיחת שנת הלימודים, לפיו יפעלו שש שכבות הגנה למען בריאות התלמידים וצוותי החינוך, והראשונה לביצוע היא בדיקות סרולוגיות טרם פתיחת הלימודים לאיתור התלמידים שחלו בעבר, ואחריה 'בדיקות מהירות' שיחולקו להורים לפני פתיחת שנת הלימודים. המתווה עובד על עיקרון שיתוף הפעולה של ההורים, אך יש גם לא מעט הורים המתנגדים לביצוע הבדיקות.
קראו עוד >>
שירן בנימין, אם לתלמידים בביה"ס ירושלים בקרית אתא: "ביקשו מאיתנו להקיז דם של הילדים שלנו, לבצע בדיקות רפואיות בילדים ולגרום להם לטראומה, כשהם ללא תסמינים ולא חולים, והורים קיבלו את זה בשלווה".
בהמשך השבוע אכן בוטלו הבדיקות הסרולוגיות, וחלק מההורים ממשיכים להתנגד גם לביצוע הבדיקות המהירות. "אנחנו לא מתנגדים לחיסונים באופן כללי, רק חושדים עדיין במרכיבי חיסון הקורונה".
אם מקרית ביאליק: "גם אצלנו יש קבוצות הורים שהתאגדו, כי הם כבר מתכוננים לאפשרות שמשרד החינוך יהפוך את הבדיקות והחיסונים כתנאי חובה לכניסה לבתי הספר. אני, כמו הורים רבים אחרים, לא מוכנה להיכנע למתווה. לא נבדוק את הילדים, ובטח שלא נחסן, כל עוד הם לא מראים תסמינים. אנחנו גם מתארגנים לאפשרות שהילדים שלנו יישארו בבית כל השנה בחינוך ביתי, אם המתווה יהפוך לחובה".
למרות הנחרצות של ההורים, הם מסרבים להיחשף: "סביב הקורונה יכול מהר מאוד להתפתח עניין של חרמות על ילדים שלא מתחסנים או נבדקים. לצערנו זה נעשה בחסות משרד החינוך, ולכן אנחנו מעדיפים לפעול בקבוצות שקטות", מסביר אב נוסף. בנימין: "למרות שהשנה הייתה שנה לא פשוטה לילדים שלנו, אנחנו מוכנים להשאיר אותם בחינוך ביתי, על כל ההשלכות שלו, ולא להיכנע למדיניות הבדיקות והחיסונים".