תושבת קרית ביאליק גילתה באמצעות טלפון הנייד של בתה הקטינה כי ביצעה טיפולי שיזוף מבלי ליידע אותה. האם הגישה תביעה נגד בעלת העסק, תושבת קרית חיים, שאיפשרה לבתה לעשות שימוש במיטת שיזוף, תוך התעלמות מגילה. בפסק הדין שניתן השבוע בבית משפט השלום בקריות נקבע כי בעלת העסק תשלם לתובעת פיצוי בסך 5,000 שקל.
1 צפייה בגלריה


הנתבעת טענה כי לא ידעה שיש איסור לאפשר לילדים להשתמש במיטת שיזוף
(צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
לטענת התובעת, בנובמבר 2021 קיבלה הנתבעת את בתה הקטינה (מתחת לגיל 16) בעסק שלה ואיפשרה לה לעשות שימוש במיטת שיזוף על אף היותה קטינה ומבלי לקבל אישור מאמה (התובעת). כמו כן טענה כי לבתה עור רגיש, וכתוצאה מהשימוש במיטת השיזוף, עורה נשרף.
"רופאת העור שלה אסרה עליה להיחשף לשמש ללא אמצעי הגנה", העידה האם בבית המשפט. "היא הלכה עם חברה ללא ידיעתי. גיליתי את זה כי הסתכלתי בהתכתבות בטלפון שלה. כמו שיש חוק שאוסר למכור לקטינים סיגריות ואלכוהול, יש חוק שאוסר להיכנס למתקני שיזוף, וזה לא תלוי בהסכמת הורים. גם אם אני הייתי באה איתה, זה היה אסור".
קראו עוד >>
הנתבעת טענה כי לא ידעה שיש איסור לאפשר לילדים להשתמש במיטת שיזוף. כמו כן אמרה שאיפשרה לה להשתמש במיטת השיזוף רק חמש דקות, מפאת גילה הצעיר.
"אנחנו אנשים שומרי חוק, החברה שמכרה לי את המכונה לא העבירה לי הדרכה מקצועית. הכל היה בצורה מאוד כללית, כמה דקות שיזוף (מותר) לפי צבע העור, אבל לא ציינו בפניי את עניין הגיל", העידה בבית המשפט.
הרשם הבכיר יניב לוזון פסק כי על הנתבעת לשלם פיצוי בסך 5,000 שקל לתובעת, וכן הוצאות משפט בסך 750 שקל. "מתן הסכמה מדעת לטיפול רפואי או אסתטי נחשב לפעולה משפטית, ולכן בדרך כלל נדרשת הסכמת נציגיו של קטין לפני מתן טיפול. במקרה דנן, לאור האיסור החוקי, לא תועיל הסכמת ההורה", כתב.
"הנתבעת הפעילה מתקן שיזוף מבלי להתעדכן לגבי המגבלות החוקיות. בני נוער פוקדים את מכוני השיזוף, ורק פיצוי הולם ירתיע מכוני שיזוף אחרים. מאידך, הנתבעת אינה מחזיקה עוד במתקן השיזוף".