טרנד הטיקטוק שמציע לפרוס את ממתק הגומי ״רולאפס״ ולעטוף באמצעותו כדור גלידה — שובר בשבועות האחרונים את הרשת והתוצאות בהתאם: ביקוש חסר תקדים לממתק שקיים בשוק מאז שנות ה-80, מחסור בחנויות ו״דילרים״ שמציעים אותו במחירים מופקעים של 10 שקלים או יותר ליחידה.
"מי לא שמע על הממתק הזה וראה סרטונים ויראליים שלו עוטף גלידה, חורך ומציף את הרשתות החברתיות, ואפילו שמענו אתמול שניסו להבריח כמות גדולה שלו בנתב"ג. אז על מה כל הטירוף?״, אומרים היום במשרד הבריאות.
״לפני שמצטרפים לטרנד ומשלמים מחירים מופרכים על ממתק שעוטף גלידה, אולי כדאי שתכירו כמה מהרכיבים שהוא מכיל: גלוקוז, סירופ תירס וסירופ תירס מיובש הם כולם סוכר - המון סוכר ומסוגים שונים. צריכת סוכר נמצאה קשורה בעליה במשקל. אל צריכת סוכר מיוחסות מגוון תחלואות נלוות כגון מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2, כבד שומני, סרטן, עששת ועוד. בנוסף כל הסוכרים עלולים להחמיר תסמינים של ADHD ולהשפיע על דפוס התזונה ובחירת מזונות״.
במשרד מציינים כי ״עקב כך, כבר ב-2015 ההמלצות התזונתיות לציבור מטעם גופים ממשלתיים וארגוני בריאות רבים כללו הפחתה משמעותית של צריכת סוכר״.
עוד בחדשות:
״שמן דקלים ושומן שעבר הידרוגנציה מכילים רמות גבוהות של שומנים רוויים, המעלים את הכולסטרול הרע ואת הסיכון למחלות לב וכלי הדם. זאת, בנוסף לבירוא היערות לצורך הפקת השמן, שזו השפעה שלילית עצומה על הסביבה. חומרי טעם וריח טבעיים ומלאכותיים המקנים פרופיל טעמים לא טבעי ושעשוי להשפיע על דפוס אכילה, בחירת מזונות ותחושות רעב ושובע. אז זיכרו - זה שזה מצטלם טוב, מעורר באזז ושיח ברשת - לא אומר שזה בריא לכם ולילדים שלכם״.