"עמדת היועצת המשפטית לממשלה היא כי דין העתירה להידחות, תוך חיוב העותר בהוצאות, בהעדר עילה להתערבותו של בית משפט נכבד זה בהחלטת ההשעיה" ־ כך הגיבו, בשם היועצת המשפטית לממשלה, עורכי הדין שוש שמואלי ויונתן סיטון ממחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה לעתירה שהגיש ראש עיריית קרית מוצקין, חיים צורי, לביטול השעייתו.
כזכור טען צורי בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין תמי אולמן, יובל זמר ויעקב שלומוביץ, כי בהחלטת הוועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות להשעות את ראש עיריית קרית מוצקין נפלו פגמים מהותיים, כולל קבלת החלטת לאחר המועד הקבוע בחוק, אי התייחסות למימד הזמן בין החקירה להגשת כתב האישום, הגשת כתב אישום ללא אישור בכתב מפרלקיט המדינה ועוד. בית המשפט העליון, בשבתו כבג"ץ, סירב להוציא צו על תנאי נגד כניסת ההשעיה לתוקף אך חייבה את הצדדים להגיש תגובות בתוך פרק זמן קצר.
בתגובת היועצת המשפטית לממשלה נטען כי החלטה להשעות את צורי התקבלה לאחר הגשת כתב האישום נגדו. "לנוכח חומרת המעשים, הכוללים עבירות מתחום טוהר המידות, ובכלל זאת עבירת שוחד, השתכנעה הוועדה כי "עננת המעשים המיוחסים" לצורי אינה יכולה לאפשר את המשך כהונתו כראש העירייה. מדובר בהחלטה מבוססת מבחינה עובדתית ומשפטית, אשר ניתנה על-ידי גוף מעין שיפוטי, שהתערבות בהחלטותיו תיעשה במשורה ורק מקום שמדובר בהחלטה שנפל בה פגם מהותי.
"השבתו של מר צורי לתפקיד ראש העירייה תפגע קשות באינטרס הציבורי, שכן היא תוביל מאליה לפגיעה קשה בשמירה על אמון הציבור בשלטון המקומי, וכן לפגיעה בערכים של טוהר המידות ושלטון החוק במערכות הציבוריות. זאת, נוכח העבירות החמורות בהן מואשם צורי, אשר נעשו כאמור במהלך כהונתו כראש העירייה ובזיקה מובהקת אליה" נכתב בתשובת היועצת המשפטית.
היועצת המשפטית דוחה על הסף את הטענות בדבר פגמים בהחלטת הוועדה ומציינת: "העותר לא הקים כל עילה להתערבות בהחלטת הוועדה להשעותו מתפקידו למשך שנה, וכי דין העתירה להידחות".
קראו עוד:
בתגובת הפרקליטות יש התייחסות מפורטת לכל טענה של עורכי דינו של צורי תוך הפנייה לדין ולתקדימים. עמדת היועצת המשפטית קובעת: "בטרם תובא התייחסות לטענות שמעלה צורי בעתירתו, מבוקש להדגיש כי קבלת העתירה והשבת מר צורי לתפקידו תביא לפגיעה קשה באינטרס הציבורי, וזאת בשים לב לעבירות השלטוניות החמורות בהן מואשם צורי – בהן גם עבירת השוחד – עבירות מתמשכות וחמורות, אשר נעשו כולן במהלך כהונתו הציבורית כראש עיריית קרית מוצקין ובזיקה מובהקת אליה. לפיכך, השבתו של צורי לתפקיד תוביל מאליה לפגיעה קשה בשמירה על אמון הציבור ובערכים של טוהר המידות ושלטון החוק במערכות הציבוריות".
לאחר התייחסות אחת לאחת לכל הטענות שהועלו בידי עורכי דינו של צורי, צוין בתגובת היועצת המשפטית כי יש לדחות את העתירה ולחייב את צורי בהוצאות: "בהיעדר עילה להתערבותו של בית המשפט הנכבד, זאת מאחר שהחלטת הוועדה היא החלטה מנומקת, שניתנה בסמכות, בהתאם להוראות החוק וההלכה הפסוקה בעניין, ואינה מקימה עילה המצדיקה התערבותו של בית המשפט הנכבד".
פורסם לראשונה: 16:22, 01.08.23