כבר במהלך חג ראש השנה חזינו ברחובות כמעט ריקים מאדם, ומלבד מרכוליות, רוב המקומות היו שוממים. מעתה ולמשך כל תקופת הסגר השני כל מוקדי הבילוי בקריות יהיו סגורים.
קראו גם:
בעלי עסקים שנפגעו בסגר הראשון, רבים מהם מתחום המסעדנות, מצאו פתרונות יצירתיים להמשיך להתקיים. כעת הודיעו בעלי מסעדות בקריות שנהגו לעבוד עם שירותי משלוחים לפני הסגר, כי ימשיכו לעשות כן גם בימי הסגר. לעומת זאת, מסעדות שלא היה להם מערך משלוחים, לרוב לא יתחילו כעת לעסוק במשלוחים. זו התמונה המסתמנת עם תחילת הסגר השני.
קובי כהן, ממסעדת BP: "עשינו משלוחים גם בפעם הקודמת וראינו שהציבור רוצה את השירות הזה. זה משתלם גם לנו, לכן החלטנו שגם הפעם נעבוד עם משלוחים כי יש קהל לזה. זה הרע במיעוטו, בימים קשים והזים אלו".
סניף הקריות של BP מבצע משלוחים לכל אזור הקריות, תמורת דמי משלוח של 12 שקלים ומינימום הזמנה של 60 שקלים.
שלומי פורמן, מבעלי במסעדות BLACK: "תמיד היה לנו שרות משלוחים, ואנחנו ממשיכים עם השירות הזה גם בימי סגר. כמובן שבגלל הסגר אנחנו סגורים ועבוד רק עם משלוחים, לאזור חיפה, קריות, נשר. לאור המצב אף תגברנו את מערך המשלוחים שלנו".
שלומי איטח, בעלי "יעקב קבב", עם שלושה סניפים, אחד מהם ברחוב אח"י אילת בקרית חיים ושניים בחיפה: "התלבטנו האם לעשות משלוחים, כי זה לא משתלם, חד משמעי. לבסוף כן החלטנו לעשות משלוחים, רק כדי להחזיק את העובדים בחיים. בטוח שלא מרוויחים מזה".
טל קריבושה, ממסעדת מינה טומיי בקריון: "ברור שאנחנו עושים משלוחים, כפי שעשינו גם בסגר הראשון. לא היינו צריכים להיערך ולהקים מערך משלוחים מאפס זה משהו שקיים, פשוט שדרגנו ושיפרנו את המערך הקיים. קורונה הטילה את הגזירה הזו וכך אנו מתמודדים עם המצב.
"שדרגנו גם את התפריט ואנחנו שולחים קוקטיילים מיוחדים למזמינים מעל סכום מסוים. חסרה אווירת הבילוי ולכן החלטנו לשלוח קוקטיילים עד הבית, שאנשים יוכלו לשתות וליהנות".
מסעדות מינה טומיי האסיאתית, יהיו פתוחות למשלוחים החל מיום שני ובמשך כל יום בשעות 12:00- 23:00. בנוסף למנות האוכל, ניתן להזמין גם מקוקטיילים בבקבוקי זכוכית קטנים. אזורי משלוחים-מינה טומיי קריון: קרית ביאליק, קרית ים, קרית חיים, קרית מוצקין, קרית אתא, קיבוץ אפק.
יוסי טוכנר, בעלי מסעדת הבוקרים בקריון, החליט שהוא לא עושה משלוחים.
טוכנר: "סגרנו עד להודעה חדשה מהממשלה. יש כמה סיבות מדוע אנחנו לא עובדים על משלוחים. קודם כל, קשה להעביר סטייק שיישאר חם במשלוח. יש לנו גם המבורגרים וביום יום עובדים על משלוחים, אבל ממש בהיקף קטן.
"אנחנו מסעדה שלא בנויה על משלוחים בתקופה רגילה ובסגר, זה לא משתלם כלכלית. אם פותחים מסעדה, יש הוצאות בלי קשר אם יש או אין אנשים. למשל, 1,000 שקל ביום על מיזוג. זה 30 אלף שקל בחודש. לכן אנחנו לא יודעים להתעסק במשלוחים וכלכלית, לא כדאי".
פורסם לראשונה: 14:00, 21.09.20