שנה וארבעה חודשים לאחר שהוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דנה בנושא הכנת תסקיר השפעה על הסביבה לגבי פרויקט הבנייה לאורך חוף קרית ים, קיבלה הוועדה את הנחיות המשרד להגנת הסביבה ולאחר מספר דיונים הוחלט בישיבה האחרונה לצאת לדרך, עם התסקיר שהוא שלב מוקדם ליציאה לדרך של התוכנית.
התוכנית לפיתוח חוף הים גובשה על ידי רשות מקרקעי ישראל, שהיא בעלת מרבית הקרקעות לאורך החוף. התוכנית החלה על כל רצועת החוף של קריית ים המשתרעת לאורך של כ- 2.5 ק"מ ושטחה כ- 466 דונם. התוכנית מוגשת בהתאם לתוכנית המתאר הכוללנית הקובעת הגשת תכנית מפורטת אחת למתחם -1 רצועת חוף הרחצה. התוכנית מהווה שינוי לתוכנית . המפורטת החלה על החוף- ק/ -142 המאושרת משנת 1964.
עקרונות התוכנית
עיקרי השינויים המוצעים בתוכנית בהשוואה לעקרונות תכנית המתאר הכוללנית: מוצעים 2 חופים חדשים - החוף הצפוני וחוף ספיר, הם מצטרפים לחופים הקיימים אלמוגים, זבולון וימית.
החלק הדרומי - מוצעים 3 מוקדי מלונאות, במקום 2 מאושרים, מצפון להם מוצע קאנטרי הכולל שטחים מבונים ובריכת שחייה.
קראו עוד:
החלק המרכזי - מוצע הגדלת שטחי המלונאות לכיוון מערב, כולל שטח מרכז הקליטה, בנוסף הוספו 3 מוקדים מסחריים בתחום חוף הרחצה, הרחבת שצ"פ מרכזי לתוך תחום חוף רחצה והטיילת הוסטה מערבה בהתאם. יועד שטח למבני ציבור בנפרד עבור בית ספר ימי. החלק הצפוני- מוצע בגבול הצפוני עבור בי"ס ימי, כפר נופש (ייעוד מאושר למלונאות עד 3 קומות), הארכת המזח הקיים ע"ג כלונסאות, הוספת 2 מוקדי מסחר ומוקד ספורט ונופש, מוצע הגדלת רוחב השצ"פ לתחום חוף רחצה להקמת פארק אגדות ים. והוסף מגרש למלונאות בצמוד למגרשי המלונאות בחלק המרכזי של החוף.
הסתייגויות
ב-19 ביוני 2023 דנה הוועדה בבקשה להכנת תסקיר השפעה על בסביבה והוחלט לפנות למשרד להגנת הסביבה לקבלת הנחיות לעריכת התסקיר. ב-20 באוגוסט התקבלו ההנחיות ומיד לאחר מכן הסתייגויות של היזמים.
לאחר שהתקיימה ישיבת עבודה עם כל הגורמים הוגשה הצעת הנחיות מעודכנת, ב-4 באפריל השנה ובחודש אוגוסט התקיימה ישיבה נוספת בנוגע להערות לגבי ההנחיות המעודכנות. בחודש ספטמבר התקיימה ישיבה נוספת בסופה הושג סיכום שהובא לישיבת הוועדה המקומית האחרונה.
גם בישיבה הזו הושגו הסתייגויות בין השאר על ידי עיריית קרית ים שטענה כי נושא הקמת שוברי גלים מול החופים כבר נבדק בקרית חיים ולכן בדיקה גם מול חופי קרית ים מיותרת. נציגת המשרד להגנת הסביבה הסבירה מדוע יש חשיבות לבצע את הבדיקה. בסופו של דבר הוצגו 4 נושאים שלגביהם לא הייתה הסכמה, האם התסקיר צריך להתבצע לאורך עונה אחת ולא מספר עונות, תוכנית התאורה, השפעת הרעש ומה קורה
בזמן עבודות ההקמה. נציגת המשרד להגנת הסביבה הסבירו שלהוציא את נושא התאורה שבו ניתן כן לעשות שינוי, יתר הסעיפים לא ניתנים לשינוי. בסופו של דבר אישרה הוועדה המחוזית את ההנחות לתסקיר, בתיקונים שהוצגו במהלך הישיבה המקדימה והדבר היחיד ששונה הוא הגדרת אחד הסעיפים מ"תאורה" ל-"עקרונות תאורה".