רשויות מקומיות מבצעות מדי פעם עבודות תשתית רחבות היקף, למטרות ראויות שונות. אך עבודות אלה גורמות להפרעה ממשית בנגישות הציבור, בשילוב עם הרעש והלכלוך והסדרי תנועה חדשים הכרוכים בעבודות - כך טוענים כ-20 תושבים משכונת אפק.
במכתב ששלחו לראש עיריית קרית ביאליק, אלי דוקורסקי, דרשו התושבים לזכות אותם בדמי ארנונה עבור שלושה חודשים לכל הפחות כפיצוי על הסבל ועוגמת הנפש שנגרמה להם עקב חודשים רבים של עבודת החלפת התשתיות בעקבות בנייה ואכלוס שכונת אפק.
אחת מתושבות השכונה החתומות על המכתב, ליזה רוט, מסבירה: "עבודות התשתית החלו באוקטובר 2017, כאשר לפני תחילת העבודות שלחו לנו פלאיירים והסבירו לנו שיהיו עשרה חודשי עבודה, אך בשל סיבות שונות נמשכו העבודות שנה ושמונה חודשים. בחלק מהזמן הכביש היה סגור מבלי שהיו עבודות במקום, בזמן שאנו סובלים מחוסר הנוחות.
"כל מי שעובר בכביש סובל מפקקים וחוסר נעימות, אבל עבור המתגוררים בסמוך פשוט סובלים מלחץ, צפיפות, רעש ולכלוך בלתי פוסקים. באחת הפעמים סגרו את מתחם החניות הפרטיות שלנו בלי כל הודעה מוקדמת עם גדר גבוה מפח לבן והרכב של אחד הדיירים נשאר בפנים עד שלמחרת נפרצה החומה שהציבו מעבר למעקף יציאה לכביש".
עבודות התשתית המדוברות מתבצעות בציר מרכזי המשמש מעבר המחבר בין כביש 22 לצפון קרית ביאליק, מוצקין וקרית ים ואף משמש מעבר לכביש 4 צפון ודרום.
במכתב שכתבו לראש העיר הסבירו: "דיירי רחוב התל ורחוב חיים הסמוכים סבלו ממטרדי רעש, לכלוך, אבק שזיהם את האוויר, ובמיוחד משיבושי תנועה.
"דיירים אלו נשמו לרווחה עת הסתיימו העבודות התשתית והיו בטוחים כי הגיע הקץ לסבלם". אלא שלפני כשלושה חודשים בתחילת חודש מרץ האחרון, החלו עבודות חדשות באותו המקטע של הרחוב בו הסתיימו העבודות ב-2019".
תושב נוסף סיפר: "לקראת יום העצמאות וגם לקראת חג הפסח נסגר זמנית הקטע כביש בו מתבצעות העבודות בגלל הקרבה לבמה המרכזית מתוך חשיבה להקל על התושבים להגיע לבמות הבידור. אולם הסבל שלנו הדיירים, הגרים סמוך, לא מטריד אף אחד בעירייה. ורגע אחרי יום העצמאות הכל נפתח שוב לעבודות.
"בעיה קשה שהעבודות נמשכות לשעות הערב ואף עד לשעת חצות, וכשפנינו למוקד נאמר לנו שאין ברירה כי חייבים לסיים חלק מהעבודות ברצף. אבל אנחנו גילינו כי בפועל הסיבה לכך היה התחשבות בפועלים המוסלמים ובעובדה כי היה חודש הרמאדן, ואנו התושבים שכלל לא קיבלנו הסברים על מה שקורה, שילמנו ומשלמים עדיין את המחיר".
במכתב הסבירו: "נראה שכל הכשלים נעשו כי לא נעשה תכנון יעיל ומחושב שהיה יכול לצמצם את הנזק שנגרם עדיין לתושבים. לכן אנו דורשים כי העירייה תזכה את התושבים בהחזר דמי ארנונה של שלושה חודשים, לכל הפחות, כפיצוי על הסבל ועוגמת הנפש הרבה שהתושבים ספגו שלא באשמתם".
מעיריית קרית ביאליק נמסר: "