יום הפיצה הבינלאומי, המצוין בפעם הרביעית בקרית ים, זימן השבוע לתושבים הזדמנות להציג את כישוריהם הקולינריים.
עשרה אופים ביתיים התמודדו על התואר "אופה הפיצה הטוב ביותר בעיר", כאשר בעלי פיצריות שימשו כשופטים בתחרות. הפיצות נבחנו על פי ארבעה קריטריונים מרכזיים: טעם, מראה, מרקם הבצק ומקוריות.
הערב המיוחד התקיים במרכז הקהילתי מנדל, כשכל מתמודד הגיע בליווי משפחתו וחברים. את התחרות שפטו שלושה מומחי פיצה מובילים: אביעד מפיצה Furman's פורמנס, עינת מדונטלוס פיצה בוטיק ואבי ואבירם מאמריקן פיצה קרית ים, שבחנו כל יצירה על פי ארבעה קריטריונים: טעם, מראה ופרזנטציה, מרקם הבצק ומקוריות.
במקום הראשון זכה חזי ברהום עם פיצה מפתיעה במיוחד המשלבת גבינות, תפוח, דבש וסיראצ׳ה, המקום השני הוענק לאוריה מזרחי על הפיצה היוונית שלו והמקום השלישי להלל כהן על פיצה עשירה בגבינות ודבש חריף.
קראו עוד:
ראש העיר, דוד אבן צור: ״המצווה שלנו היא לשמוח ולייצר אירועים בקהילה ועדיין כשאנחנו רואים תמונות של החטופים שלנו שחוזרים הביתה רזים אז אני לא יכול שלא לחבק אותם ואת המשפחות. הדבר היפה הוא שכל המתחרים פשוט עם לב ענק שראו לנגד עיניהם את כאב המשפחות".
המתכון המנצח: הפיצה של חזי
פיצה נאפוליטנית בהתפחה של 72 שעות- פרמז׳ן, מוצרלה, צ׳דר, תפוח סמיט, בצל סגול, דבש וסיראצ׳ה.
חזי ברהום, שזכה במקום הראשון, אמר למיינט קריות: "אני מאושר ונרגש מהזכייה. אפיית פיצות זה תחביב של השנים האחרונות, אני אופה בבית למשפחה ולחברים. אני לומד וחוקר על בצקים דרך הרשתות החברתיות. תודה למארגנים על אירוע מושקע ומסודר שמקרב את הקהילה".
מתכון לבצק פיצה בטאבון:
1,000 גרם קמח טיפו 00
650 גרם מים
28 גרם מלח
1.5 גרם שמרים טריים
הכנת הבצק:
יוצקים את המים והשמרים לקערת המיקסר ומערבבים, ואז מוסיפים את הקמח ולשים 5 דק'. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק חלק ואלסטי.
מכדררים לכדור יפה עם קיפולים, מנוחה של שעה בטמפרטורת החדר, העברה למקרר להתפחה של 72 שעות.
6 שעות לפני ההכנה (בקיץ מספיק שעתיים) להוציא מהמקרר, לחלק לכדורים, לכדרר ולהתפיח בטמפרטורת החדר.