בלש משטרה, תושב כרמיאל, הוכר לאחרונה על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה, לאחר שנדבק בקורונה בעת שטיפל בחשוד חולה קורונה, ויזכה לגמלה חודשית לשארית חייו.
1 צפייה בגלריה
אכיפה
אכיפה
10 חודשים לאחר ההידבקות (למצולמים אין קשר לידיעה)
(צילום: דוברות המשטרה)
הבלש נקט בכל האמצעים הדרושים על מנת להגן על עצמו בעת עבודתו, אבל לבסוף כן נדבק בווירוס, לאחר ביצוע מעצר של חשוד, חולה מאומת.
קראו עוד >>
בתביעה שהוגשה בשמו למוסד לביטוח לאומי באמצעות עורכי הדין גיל קראוס ושירי אלון, נטען כי מאז שהחלים מהנגיף, הוא סובל מתסמיני פוסט קורונה, בהם כאבי ראש חזקים, פגיעה בזיכרון לטווח קצר, חולשה כללית, כאבי שרירים ועוד. בטל"א הכיר בו לאחרונה כנפגע עבודה, ושילם לו סכום ראשוני בסך עשרות אלפי שקלים.
באי כוחו הסבירו בעקבות המקרה כי מי שנדבק בקורונה כתוצאה מחשיפה לחולה מאומת במקום עבודתו עשוי להיות מוכר על ידי הבטל"א כנפגע עבודה, ובתנאי שהצליח להוכיח את הקשר הסיבתי ברמת סבירות גבוהה. כאשר מדובר בעובדי מערכת הבריאות, שוטרים, מורים, עובדי נתב"ג וכו', שנמצאים בקו החזית הראשון מול הנגיף, המצב עשוי להיות יותר פשוט, כי לגביהם קל יותר להוכיח שנחשפו בצורה כלשהי לחולה קורונה במהלך עבודתם.
"פחות מדברים על החולים הרבים שכביכול כבר החלימו, אבל בפועל נותרו נכים וסובלים מתסמיני פוסט קורונה קשים ביותר", אומרים עוה"ד קראוס ואלון. במקרה של השוטר, הוא סובל מפגיעה כבר 10 חודשים לאחר ההידבקות בנגיף.
להכרה של הבטל"א בחולים אלה כנפגעי עבודה יש משמעויות מרחיקות לכת, שכן מעבר לנכות ולתשלומים הזמניים, עשוי המוסד לביטוח לאומי לקבוע להם בהמשך, כמו במקרה זה, נכות קבועה שתזכה אותם במקרים לא מעטים בגמלה חודשית קבועה או במענק חד פעמי לא קטן. כמו כן, זכאים הנפגעים בין היתר גם להטבות שונות בקופות החולים.
חוק הביטוח הלאומי קובע, כי מי שהוכר על ידי המוסד כנפגע עבודה ומצבו הרפואי מתדרדר סביב אותה נכות שנגרמה לו בעבודה, יוכל להגיש בכל עת תביעה להחמרת מצב, על מנת שאחוזי הנכות שלו יגדלו, ובהתאם גם הזכויות להן יהיה זכאי.
פורסם לראשונה: 07:08, 26.10.21