עשרה ימים לאחר החתונה ומבלי לבלות ולו לילה אחד ביחד, הגישה אשה, תושבת אזור הקריות, תביעה לבית הדין הרבני בחיפה נגד בעלה ובה דרישה לגט, כמו גם דרישה לתשלום פיצוי, מלוא סכום הכתובה שניתנה לה בחתונה.
כל הסיפורים גם בסלולרי: הורידו את האפליקציה החדשה של mynet
הבעל היה המום מהתביעה, שכן הוא חשב שמצא את אהבת חייו, אך התבדה ולמרבה הצער, נתבע לשלם כתובה בסכום עתק עשרה ימים בלבד לאחר הנישואין ולאחר שהאשה לא בילתה עימו ולו לילה אחד מאז נישאו.
מדובר בזוג צעיר של ממש, כאשר הבעל הכיר את אשתו בהיותו בן 18 שנה והאשה היתה החברה הראשונה של הבעל. עוד לפני כן עמדה הצעירה להתחתן עם גבר אחר, אבל בסופו של דבר חזרה לאהובה הקודם ולאחר חצי שנה הם עמדו תחת החופה והתחתנו.
כיום הצדדים כבר גרושים, התיק מתנהל בבית הדין הרבני האזורי בחיפה, כאשר האשה כבר מצויה במערכת יחסים עם גבר אחר, אך לא מוותרת על כתובתה.
מומחי לדיני משפחה ציינו כי ככלל, אשה רשאית לדרוש את כתובתה במסגרת גירושין, כאשר הבעל הקים את עילת הגירושין והוא זה שאשם בהליך. אולם, כאשר אשה לא היא זו שאשמה בהליך הגירושין, למשל מורדת מאישות, ממלאכות הבית, עושה מעשה כיעור שאינו יאה לאשה נשואה, בוגדת, מסתירה מומים אשר אירעו לפני הנישואין, מחלות נפש, עוזבת את הבית ללא הצדקה – במצבים כגון אלה האשה אינה זכאית לכתובתה.
במהלך הדיונים שהתנהלו בתיק הזה, סירבה התובעת לעבור בדיקת פוליגרף למרות שנתנה לכך הסכמה מראש. בסופו של דבר, פסק בית הדין הרבני האזורי בחיפה כי האשה לא תקבל את כתובתה בשל חוסר רצונה להיבדק בפוליגרף על מנת להוכיח האם היא זו שעזבה את בית בעלה והאם בגדה בבעלה עם גבר זר. הבעל מיוצג בהליך על ידי עו"ד רינה פוליטי.