רבה הראשי האשכנזי של קרית אתא, הרב חיים דיסקין, מכהן בתפקידו כבר 18 חודשים ועדיין אינו מקבל שכר. יתרה מכך, מאז שמונה לתפקיד, ויתר הרב דיסקין על מחצית ממשרתו כרב בבית ספר דתי בעיר.
קראו עוד ב-mynet:
הרב דיסקין הפסיק את העבודות בקניון עזריאלי
הרב דיסקין: לא אגש למכרז הרב הראשי
הצטרפו לעמוד של "ידיעות הצפון" בפייסבוק
היום הוא נאלץ לעבוד סביב השעון כרב ראשי, למרות שאינו מתוגמל על כך, ולמעשה מתפרנס רק מהמשכורת החלקית שהוא מקבל ממשרד החינוך.
כזכור, משרד הדתות החליט כי בקרית אתא יכהן רב ראשי אחד. העירייה לחצה שיהיו שני רבנים, לאור גודלה של האוכלוסייה הדתית והמסורתית בעיר, ובסופו של דבר, למרות שהנושא כבר הגיע לבג"ץ, שדחה את הדרישה למנות שני רבנים בעיר, הוחלט לקבל את הצעת העירייה, על פיה היא זו שתממן את שכרו של הרב השני לעיר.
בזמנו הודיעה העירייה כי היא אף תפנה למשרד הפנים וליתר הגורמים על מנת לקבל הכשר להעסקת הרב הראשי במסגרת המועצה הדתית, והעירייה היא זו שמשלמת את שכרו.
לפני כשנה וחצי הוקמה ועדה לבחירת רב, ובסוף התהליך נבחרו, כצפוי, שני רבני עיר חדשים בקרית אתא: הרב אליהו מימון והרב חיים דיסקין. הרב מימון טען תחילה כי רק הוא רבה הראשי של העיר, והרב דיסקין הוא רב של העירייה, אבל בסופו של דבר, לאחר התערבות של מספר גורמים, הגיעו שני הרבנים להבנות
לגבי חלוקות העבודה ביניהם: הרב אליהו קיבל על עצמו לטפל בעיקר בתחום הנישואין בעוד שהרב דיסקין קיבל על עצמו את תחומי הכשרות, הערוב והמקוואות.
בעקבות בחירתו לרב ראשי וההבטחה כי בתוך זמן קצר נושא שכרו יוסדר, ויתר הרב דיסקין על מחצית מהמשרה בה החזיק במערכת החינוך, בעת ששימש כרב של אחד מבתי הספר הדתיים בעיר. מאז מפרנס הרב את משפחתו ממחצית שכר של רב בית ספר, ועדיין ממתין לקבל את המשכורת שהובטחה לו.
עקב תחומי העיסוק הרבים שנפלו בחלקו, נאלץ הרב לעבוד שעות ארוכות ביום - התפקיד גם מחייב אותו להגיע לאירועים שונים, לשמחות ולניחום משפחות אבלות.
הרב דיסקין ציין השבוע: "העובדות שאתה מציין נכונות. כבר 19 חודשים אני ממתין לקבל משכורת של רב, לאחר שהורדתי את המשרה שלי במערכת החינוך לחצי. הרי הבטיחו משכורת, התחייבו לכך. זה דבר פשוט לא מובן. נתנו לי תפקיד: להיות אחראי על כשרות, על עירוב וגם על המקוואות, ואני באמת משקיע המון שעות בעבודה.
"כל יום לצאת לשטח, לטפל בבעיות ולהיות אחראי למה שקורה בעיר, לבקר משפחות אבלות, אני חייב לעשות את זה. זו בעיה לא פשוטה שאתה לא מקבל משכורת כמו שאתה אמור לקבל בגין השקעה כזו. הנושא הזה תקוע. עכשיו גם יש נתק בין העירייה למשרד הדתות, נתק מוחלט, ואני גם לא יודע מי הכתובת. כל אחד אומר שהשני אחראי לכך וזו בעיה".
כזכור, יש מתח הולך וגובר בין משרד הדתות לעירייה סביב המועצה הדתית בעיר. משרד הדתות טוען כי מאז פיטורי הממונה הקודם על המועצה הדתית, עמרם בניזרי, העירייה אינה מעבירה תקציבים למועצה הדתית, שכמעט ואינה מתפקדת, ומצד שני, שילמה משכורות בזכות סיוע חירום שהועבר ממשרד הדתות.
העירייה מצידה טוענה כי העבירה את כל הכספים למועצה הדתית, ולדבריה הפקידים שמונו על ידי משרד הדתות אשמים במצב הקשה אליו נקלעה המועצה הדתית. לאור הוויכוח בין הגופים, קשה לראות איך בדיוק תיפתר בעיית המשכורת של הרב הראשי האשכנזי של קרית אתא.
עיריית קרית אתא: "העירייה היא שיזמה את בחירתם של שני רבנים ראשיים, וזאת בשל אופי והרכב האוכלוסייה הדתית בעיר. הנושא אושר במועצת העיר לאחר קבלת אישור ממשרד הפנים. לאחר החלטת מועצת העיר, הועבר הנושא לאישור משרד האוצר ומשרד הפנים, שכן העירייה אינה רשאית להוציא שכר ללא אישורם.
"לצערנו, עד היום מתנהל הליך פרוצדורלי לקבל האישור המיוחל. העירייה מבחינתה עומדת בכל התחייבויותיה, וההוצאה בגין השכר שאמור להיות משולם לרב נרשמה בספרי העירייה והיא שמורה לו. אנו מקווים כי משרדי האוצר והפנים יאשרו את הנושא בהקדם".
המשרד לשירותי דת: "עיריית קרית אתא אמורה לשלם את מלוא שכר העסקתו של הרב דיסקין. כך הוחלט במועצת העיר וכך סוכם טרם כניסתו לתפקיד. זאת ועוד, המשרד אף התנה את מינויו כרב נוסף בתשלום שכרו על ידי הרשות המקומית. על כן, יש לפנות לעירייה לגבי הנושא".


