תושבת קרית אתא, שנפגעה מפיצוץ של בקבוק תירוש בביתה, הגישה בשבוע שחלף תביעת פיצוי בסך מאות אלפי שקלים נגד יקבי כרמל מזרחי.
בכתב התביעה נטען כי במהלך חודשים אפריל-מאי 2008 רכשה התובעת את בקבוק היין. היא השתמשה בחלקו, ואת מה שנשאר איחסנה במקרר. לאחר זמן מה העבירה התובעת את הבקבוק לאיחסון בארון המטבח, ושם הוא נשאר.
ביום 26.7.08 פתחה התובעת (46) את ארון המטבח כדי להוציא סיר, ותוך כדי שהזיזה קלות את בקבוק היין, התפוצץ לפתע הבקבוק בהדף עז ומאות רסיסים הועפו בעוצמה ופגעו בגופה של התובעת. חלק מהרסיסים ננעצו בגופה וגרמו לה לחתכים עמוקים ופציעות קשות.
בעלה של התובעת, אשר שמע קול פיצוץ, רץ בבהלה למטבח, שם ראה את אשתו מכסה את פניה בידיה ובין אצבעותיה זב דם. התובעת פונתה לבית החולים רמב"ם, שם הוצאו הרסיסים מפניה ומגופה, חלק מהפצעים נתפרו וחלק הודבקו והיא שוחררה לביתה. שלושה ימים לאחר מכן נמצאו בצווארה עוד רסיסים.
לכתב התביעה צירפה התובעת חוות דעת של פלסטיקאי, אשר ציין כי מדובר ב"פציעות נרחבות באזורים מרובים אשר התרפאו עם צלקות מכאיבות ומכוערות ובחלקן מפריעות לתיפקוד היומיומי. גם אחרי ניתוחים משחזרים הנכות לא תשתנה, היות שאין להחזיר את המצב לקדמותו".
עוד צורף לכתב התביעה חוות דעת של מומחה בתחום אבטחת איכות של אריזות זכוכית ופלסטיק עבור משקאות קלים ומוצרי מזון. המומחה בחן את שברי הבקבוק וקבע כי צורת השברים וכמותם מעידים בוודאות מוחלטת שהבקבוק נשבר כתוצאה מהתפתחות לחץ פנימי גבוה.
לדברי המומחה, לאחר פתיחת הבקבוק התפתחה בו תסיסה משנית, אשר גרמה להיווצרות לחץ פנימי גבוה, והבקבוק לא היה מספיק חזק כדי לעמוד בו. עוד ציין המומחה, כי גם אם הבקבוק היה מאוחסן כל הזמן בקירור, לא היתה נמנעת התסיסה אלא נדחית או נמשכת זמן רב יותר.
בא כוחה של התובעת, עו"ד יעקב פלדשטיין, ציין כי יקבי כרמל מזרחי שיווקו את בקבוקי השתייה, אשר אינם מתאימים או עמידים להכלת סוג המשקה אשר מולא בהם. עוד ציין עו"ד פלדשטיין, כי העובדה שהבקבוקים יוצרו בטורקיה בחברה אחרת אינה מסירה את האחריות מחברת יקבי כרמל מזרחי.
טרם הוגש כתב הגנה.