בעוד פחות מחודש ייערכו הבחירות למועצות העיר המקומיות ובקדנציה זו מסתמן כי לראשונה בקריות תיכנס למועצת העיר בקרית ביאליק אשה, בעלת מוגבלות פיזית.
מדובר בד"ר רויטל שורץ-סבירסקי, שמוקמה במקום השלישי ברשימתו של המתמודד לראשות העיר, אלי דוקורסקי. שורץ-סבירסקי (54), לקתה במחלת הפוליו בגיל 11 חודשים, וכתוצאה מכך היא שותקה בשתי רגליה.
לפני 27 שנה היא קיבלה את תואר דוקטור ובמשך 16 השנים האחרונות היא עבדה כחוקרת בבית החולים גליל מערבי. לפוליטיקה היא נכנסה כבר לפני שנים, אולם אז היא תמכה בראש העיר לשעבר, דני זק.
שורץ-סבירסקי מודעת לכך שגם כיום מעטים הם האנשים בעלי מוגבלויות שנבחרים לתפקידים ציבוריים דרך המסלול הפוליטי. "אם אבחר, אני אהיה לעניות דעתי חברת המועצה השנייה בארץ שהינה בעלת מוגבלות. הראשונה היא חברתי, בלה צור, שהיא חברת מועצה בעיריית רעננה".
את מרגישה שהמגבלה הפיזית שלך היא יתרון או חסרון? "הוריי המופלאים דחפו ועודדו אותי ולא היה דבר שהיה בלתי אפשרי אלא דבר שלא רוצים אותו מספיק חזק. הקמתי משפחה וגידלתי ילדים, וכיום אני חברה בעמותת אתגרים ואני משיטה מפרשיות ואחראית על אזור הצפון בנגישות ישראל".
למה החלטת להתמודד למועצה? "לאחר שצורפתי לוועדת התחבורה, ראיתי את אלי בפעולה והוקסמתי מהעשייה ומהרצון להיטיב עם התושבים.
"הוועדה הפכה מסגרת לכל מה שקשור לנגישות לנכים. אני חושבת שכל נושא הטיפול בנגישות יטיב לא רק עם בעלי מוגבלות אלא גם עם אמהות עם עגלות ילדים, אנשים מבוגרים המתקשים בהליכה ובני נוער שנחשפים לשונה מהם".
מה נמצא על סדר היום מבחינת הנגישות בעיר? "יש שיפור ניכר בהנגשה של מוסדות שונים, הנמכת מדרכות וסימון חניות נכים אך עדיין צריך להסביר מה המהות של חניית נכים. יש צורך להנגיש את בתי הספר שהם רחוקים מלהיות נגישים.
"אני רוצה שאנשים שיגיעו לספרייה, יוכלו לעלות גם לקומה השנייה שלה, כיוון שהיא לא נגישה כמו גם בניין העירייה, בניין הקונסרבטוריון והתזמורת וגם מתנ"ס צור שלום".
טוענים שלנשים קשה להשתלב בפוליטיקה. זה לא יעשה את זה קשה יותר? "הקושי חישל אותי. נתקלתי בתגובות מקסימות בכל הסביבה ובחוגי הבית כשאלי מציג אותי, התגובות מחממות ומחבקות".