בשביל המבורגר טוב אנחנו מוכנים לנסוע רחוק, רחוק מאוד, ואחרי ששמענו שיש המבורגר מעולה ברמת הגולן, לא חשבנו יותר מדי והחלטנו להצפין.
ביום חמישי הכבישים יחסית ריקים, הדרך ירוקה ויפה אחרי הגשמים המאוחרים של מרץ, פרות וסוסים מנקדים את המרחבים והתחושה היא לגמרי חו"לית.
בשעת צהריים הגענו למרכז ווסט רחב הידיים בגולן, לוקיישן ידוע למטיילים רבים באזור. במרכז הגדול יש מספר חנויות (סופר וחנויות תבלינים) מפוזרות מסביב לכר דשא רחב ידיים, אוויר הרים צלול ויותר מהכל נוף של החרמון אשר משקיף מקרוב. השקט, השלווה וציוץ הציפורים משרים מיד תחושת רגיעה וחופש, עם כל הכבוד לטבע הנעים, הבטן קרקרה ואנחנו מיהרנו לבר-מסעדה Queen's Kitchen Bar שהשמועה אודותיו הגיעה עד המרכז.
הבר הגדול, שעבר שיפוץ נרחב רק לאחרונה, מציע מקומות ישיבה בתוך המבנה, במרפסת המקורה וגם בחוץ, שם גם העדפנו לשבת, כי בכל זאת, לא רצינו לפספס אפילו רגע מהנוף עוצר הנשימה וממזג האוויר הנהדר שגם בקיץ הלוהט שלנו, הטמפ' שלו נעצרת באזור ה-25 מעלות והלחות לא מורגשת.
פתיחים לחלוקה
העיצוב, המוזיקה והתפריט של Queen's Kitchen Bar הזכירו לנו את הברים המקומיים באנגליה עם מבחר גדול של יינות, בירות, קוקטיילים ושתייה חריפה ולצידם מטבח מקומי נגיש ומוכר.
מספר דקות לאחר שהתמקמנו, הגיע המלצר המקסים והביא על חשבון הבית צלוחיות של בוטנים ובייגלה שאף מולאו פעמיים בשמחה.
התפריט מציע פתיחים שמתאימים מאוד לחלוקה: אדממה (35 שקלים), כרובית מטוגנת בציפוי פריך (41 שקלים), חומוס פטריות (39 שקלים), קבבוני טלה מוגשים על טחינה, שמן זית ופטרוזיליה (48 שקלים), כנפיים (38 שקלים), מיני נקניקיות מרגז על מצע של בצל קריספי בליווי רוטב הבית (47 שקלים), סיגרים ממולאים בבשר טחון (49 שקלים), סלט קיסר (59 שקלים), סלט ים תיכוני (57 שקלים) וסלט עוף ורוטב ויניגרט (59 שקלים).
אנחנו בחרנו לפתוח עם חומוס פטריות, כרובית מטוגנת וסלט עוף. כל המנות הגיעו יחד לשולחן והפתיעו בגודלן, לא מנות זערוריות כפי שהורגלנו אליהם במקומות רבים, אלא נדיבות במיוחד. החומוס פטריות שעל פניו נשמעת מנה סתמית עם ניחוח ניינטיז, התגלה כחומוס ביתי ועליו כמות גדולה של פטריות ובצל שטוגנו זה הרגע וכמובן פיתות בשרניות וחמימות ליד. הכרובית המטוגנת הייתה פריכה וטעימה וגם סלט העוף היה מוצלח מאוד עם כמות גדולה של נתחי עוף קטנים, מתובלים במידה הנכונה, שפוזרו על ירקות רעננים וטריים. את הרוטב ביקשנו בנפרד.
הבשר הוא הכוכב
לעיקריות מציעים ב-Queen's Kitchen Bar כמובן את ההמבורגרים המפורסמים אשר עשויים מבשר אנטריקוט ותיבול עדין של פלפל ומלח, כי לדברי השף: "כשהבשר מעולה, צריך לתת לו להיות הכוכב ולא להסתיר אותו עם תבלינים רבים".
המשקלים נעים בין 160, 220 ו-330 גרם, ויש גם המבורגר ביונד לצמחונים. טווח המחירים: 44-52 שקלים להמבורגר. כמובן שיש גם תוספות: צ'יפס, צ'יפס בטטה, פוטטו, אורז, מיקס צ'יפס תפוח אדמה ובטטה - כל אלו יכולות להיכלל במחיר של ארוחה ואז המחיר נע בין 59-69 שקלים, או בנפרד.
על ההמבורגר עצמו אפשר לבחור: ביצת עין, פטריות, ריבת בצל, אבוקדו, חזה אווז ואסאדו מפורק לאמיצים (8-15 שקלים לתוספת), עוד בעיקריות: שניצל עם סלט ותוספת (74 שקלים), פרגית צלויה מוגשת עם סלט ירוק ותוספת (72), מקרוני בולונז (59 שקלים) ואפילו דג מושט עם צ'יפס ותוספת (66 שקלים).
אנחנו לא התלבטנו יותר מדי ובחרנו בהמבורגר במשקל של 220 גרם, והמבורגר ביונד ללא תוספות מעל, עם צ'יפס רגיל ומיקס של צ'יפס בטטה.
בדומה למנות הראשונות, גם בעיקריות כל המנות הגיעו יחד לשולחן לשמחתנו הרבה. ההמבורגרים שנצרבו לדרגת מדיום אכן היו מעולים, עבים, עסיסיים ועם תיבול עדין. הביונד הרגיש לצמחונית היה בשרי בקטע טוב וגם הצ'יפס היה מצוין - קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים.
למרות שהיינו קרובים לפיצוץ החלטנו לא לפסוח על מתוקים. מאחר והמקום כשר, בגזרת הקינוחים מדובר על קינוחי פרווה מבית "ביסקוטי". אנחנו בחרנו בבסט סלר שלהם - סופלה שוקולד: פונדט שוקולד חם עם טראפל שוקולד לבן בתוכו (38 שקלים) ומשולש קרמינו: על מצע קראנצ'י של שוקולד מריר, נוגט ובייגלה, קרם שוקולד קטיפתי שבמרכזו קרם ברולה בציפוי קריספי של נוגט ובייגלה (38 שקלים).
שניהם היו מעולים, עשירים ומושחתים ואולי המחמאה הכי טובה - הם כלל לא הרגישו כקינוחי פרווה. סיום מושלם.
שורה תחתונה: אוכל טעים, טרי עם תמחור הוגן ונוף עוצר נשימה, בין אם אתם בטיול בצפון או מגיעים במיוחד.
עוד משהו: בחול המועד פסח המקום יהיה פתוח עם תפריט כשר וספיישלים מיוחדים.
מה לרשום בווייז? Queen's Kitchen Bar צומת ווסט רמת הגולן.
מוגש מטעם Queen's Kitchen Bar
פורסם לראשונה: 11:25, 27.03.23