אני עדיין מסוחרר מהמונדיאל, והשילוב יחד עם חגיגות החנוכה והמסיבות לקראת 2023 שבדרך הוביל אותי להכין קדירה חגיגית ועשירה.
1 צפייה בגלריה
קדירת בשר והפתעות
קדירת בשר והפתעות
קדירת בשר והפתעות
(צילום פרטי)
הקערה כוללת הרבה שמחה, אלכוהול, ארטישוק ירושלמי, קינמון, ערמונים, משמשים מיובשים, ירקות שורש, תפוז וקלמנטינה, ובקיצור קדירה שזורמת עם כל האירועים שמסביב ומתאימה לכל החגיגות - חג שמח מלא אור.

קדירת בשר והפתעות

החומרים:
קילו וחצי בשר לצלי פרוס (עובי של כשתי אצבעות), בשר כתף (מספר 5) או שריר
350 גרם ארטישוק ירושלמי, פרוס עבה ומטוגן עד הזהבה או בתנור, עם מעט שמן, מלח ופלפל שחור עד להזהבה
3 גבעולי סלרי כולל העלים, קצוצים גס
2 בצלים חצויים ופרוסים
3-2 בצלים סגולים, פרוסים לרבעים
10-8 שיני שום שלמות
עגבנייה חתוכה לרבעים
2 גזרים פרוסים לצ'יפסים עבים
2 חבילות ערמונים קלופים (200 גרם)
10-8 משמשים מיובשים
התיבול:
12 גרגירי פלפל אנגלי
8 עלי דפנה
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות פפריקה מעושנת
2-1 מקלות קינמון
2 שאטים של קוונטרו או כל אלכוהול אחר שאוהבים. אפשר ברנדי משובח, שרי, דרמבוי. המינון לפי הטעם.
מעט שמן זית לטיגון
מלח
תוספת בהגשה:
תפוז וקלמנטינה, פרוסים לרצועות
2-1 כפיות סוכר חום
מעט אלכוהול (לא חובה)
ההכנה:
בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הפרוס. לאחר כ־5 דקות מוסיפים את הגזר והשום והסלרי ומטגנים יחד עוד כמה דקות, מוסיפים את עלי הדפנה, מקל קינמון ופלפל האנגלי ומטגנים עוד כ־5 דקות יחד.
מוסיפים את הקוונטרו או אלכוהול שאוהבים ומטגנים. אפשר להלהיט קלות אבל לא חייבים. מתבלים תוך כדי ערבוב, מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש.
על מחבת אחרת מחממים עם מעט שמן, סוגרים את פרוסות הבשר מכל הכיוונים ומעבירים לתבשיל.
מסדרים יפה בין הירקות, מוסיפים את העגבנייה, הערמונים, המשמשים ופרוסות הארטישוק הירושלמי (המטוגנות או צרובות בתנור).
כדאי להיות רגישים לחומרי הגלם, לשמור על האיזון והמראה של הקדירה, שתהיה מאוזנת בטעמים ובמראה.

קראו גם:

מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ־4-3 שעות. אפשר להעביר לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ל־20 דקות, מנמיכים ל־120 מעלות לעוד כ־4 שעות.
כחצי שעה לפני ההגשה מקרמלים על מחבת את פרוסות התפוז והקלמנטינה עם מעט מנוזל הקדירה יחד עם כפית או שתיים של סוכר חום.
מוסיפים מעל בצלחת ההגשה. אפשר להוסיף גם עלי נענע או מנטה או ירק אחר שאוהבים. אפשר להלהיט גם כאן עם מעט אלכוהול, זה יוסיף המון טעמים.
אפשר גם לוותר על הקרמול ולהוסיף את התפוז והקלמנטינה עם הערמונים והמשמשים ולתת לזמן לעשות קסמים.