"הסוד הוא במינון ולא בקטלוג מזונות" - מסבירה קורל חוטה (24) מחיפה, קונדיטורית, מפתחת מתכונים ויוצרת תוכן קולינרי שמשלב בין אוכל טעים לבריא.
7 צפייה בגלריה
קיורטוש ביתי
קיורטוש ביתי
קיורטוש ביתי
(צילום: קורל חוטה)
כשפתחה את חשבון האינטסגרם שלה היא החליטה להעביר את המסר הזה הלאה: "בתור אחת שהייתה ניזונה מהמיתוסים ברשתות, רציתי להוציא את האמת ולהראות שאפשר ליהנות מהדרך ולאכול הכל ועדיין להיות עם מודעות קלורית.

7 צפייה בגלריה
הבלוגרית קורל חוטה
הבלוגרית קורל חוטה
הבלוגרית קורל חוטה
(צילום: פרטי)

"התחלתי את דרכי בלשתף בחשבון האינסטגרם שלי מתכונים שהם גרסאות דלות קלוריות לקלאסיקות מוכרות, רק שאצלי כמעט הכל מופחת שומן וסוכר. והכי חשוב - ללא פגיעה בטעם".

7 צפייה בגלריה
קיורטוש ביתי
קיורטוש ביתי
חותכים את הבצק ל-5 חלקים שווים
(צילום: קורל חוטה)
7 צפייה בגלריה
קיורטוש ביתי
קיורטוש ביתי
(צילום: קורל חוטה)

לכבוד שבועות, קורל הכינה במיוחד לגולשי מיינט קריות מתכון לקיורטוש ביתי בציפוי סוכר וקינמון - העשוי מבצק שמרים נוח לעבודה, עם מינימום סוכר ושומן.

שלבי הכנת קיורטוש הום מייד
(צילום ועריכה: קורל חוטה)


לבצק (5-4 קיורטוש)


500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים
5 גרם אבקת אפייה
250 גרם חלב חמים (כוס ורבע)
50 גרם סוכר לבן
ביצה L
50 גרם חמאה רכה
כפית מחית וניל (אופציונלי)
חצי כפית מלח

7 צפייה בגלריה
קיורטוש ביתי
קיורטוש ביתי
מלופפים את הבצק על המערוך
(צילום: קורל חוטה)

לציפוי


3 כפות חמאה מומסת
חופן סוכר חום
כף קינמון

7 צפייה בגלריה
קיורטוש ביתי
קיורטוש ביתי
מברישים את הבצק בחמאה מומסת
(צילום: קורל חוטה)

כלים


מערוך / גליל נייר סופג ריק/ פחיות
נייר אפייה לעיטוף
תבנית אפייה

אופן ההכנה


בקערת מיקסר עם וו לישה נניח את כל חומרי הבצק, ונפעיל לישה על מהירות בינונית למשך 8 דק עד בצק רך אחיד וגמיש. ניתן ללוש באופן ידני למשך 10 דק.
נשמן את הבצק קלות בעזרת ספריי שמן, ונעביר לקערה. נכסה בניילון נצמד ומגבת ונניח להתפחה של שעה.
לאחר ההתפחה - מרכיבים ואופים (ללא התפחה נוספת): מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
על משטח מקומח, חותכים את הבצק ל-5 חלקים שווים.
יוצרים מכל חלק נחש ארוך. עוטפים את המערוך/גליל נייר/ פחית בנייר אפייה. אני הכי ממליצה להשתמש במערוך!
מלופפים כל נחש בצק, סביב הגליל שהכנתם המצופה בנייר אפייה (משאירים רווחים קטנים). אם צריך, מחברים לרצועה רצועה נוספת בצביטה. בסיום הגלגול דוחפים את קצה הרצועה מתחת לבצק המלופף, לסגירה.
מגלגלים על משטח עבודה מקומח את גלילי הבצק שהתקבלו, לשיטוח קל של הרצועות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
ממיסים חמאה במיקרו, ומורחים את הבצק המלופף בחמאה מומסת. מריחה דקה ואחידה.
על נייר אפייה או משטח עבודה מפזרים סוכר חום וקינמון - ומגלגלים את הקיורטוש. (ניתן לוותר על קינמון אם לא אוהבים).
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש לכם תבנית כמו בסרטון שיכולה ״להחזיק״ את הקיורטוש באוויר - זה יוצא הכי טוב! אבל אם אין לא נורא. אופים מיד (ללא התפחה) כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים לצינון ומשחררים. ניתן להגיש עם גלידה/שוקולד מומס. וזה קינוח פשוט ומושלם.

7 צפייה בגלריה
קיורטוש ביתי
קיורטוש ביתי
קריספי בחוץ ורך רך בפנים
(צילום: קורל חוטה)

ערכים לקיורטוש

584 קלוריות, 14 גרם חלבון, 92 גרם פחמימות, 17 גרם שומן. לפני אפייה 230 גרם, אחרי אפייה כ-185 גרם.