כדיילת אני ממריאה להמון יעדים, חלקם מעניינים ומלאי תגליות חדשות, וחלקם פחות.
בשבוע שעבר, אחרי אינספור בקשות, הטיסה שלי נחתה ביוהנסבורג בדרום אפריקה, ומסתבר שהיה שווה להתעקש.
באחד הערבים הגעתי לכיכר נלסון מנדלה, שם מרוכזים רוב הברים והמסעדות. ישבתי באחד הברים עם כמה חברים, הזמנו יין, שתינו וצחקנו, ואז ניגשה אלינו המלצרית. אחרי שסיימה לקחת את ההזמנות היא אמרה, "כשתסיימו לאכול אפנק אתכם עם קינוח שהוא גם קוקטייל".
זה השלב שבו הסקרנות שלי התעוררה כמו ילדה שמחכה לפרס.
בסיום הארוחה המלצרית הגיעה מחויכת עם כוסות גבוהות, מלאות בנוזל לבן סמיך עם קישוטי שוקולד.
אחרי שטעמתי הבנתי מה הוא מכיל ולמה הוא ממכר. קראתי למלצרית ושאלתי: "זה קוקטייל אמרולה, נכון?". "בדיוק", היא השיבה.
"מה זה אמרולה?", שאל אחד החברים ושתינו צחקנו.
"כדאי לך לדעת", אמרתי.
"עץ המרולה גדל באפריקה ולפירות שלו מייחסים תכונות של הגברת התשוקה המינית והפריון", הסבירה המלצרית. "לאחר שהפירות מבשילים הם מפיצים ריח טרופי משכר. האגדה מספרת שבעלי חיים כמו פילים וקופים נמשכים לריח. אחרי שהם טועמים הם מסתובבים שיכורים וגם…".
"גם מה?", שאל הבחור בסקרנות הולכת וגואה.
המלצרית צחקה. "יש לי סיפור על זה. בן הזוג שלי קיבל אומץ והתחיל איתי רק אחרי ששתה פה בבר כמה שוטים וקוקטיילים של קוקטייל אמרולה, אחרי שכל הערב הוא הסתכל עליי".
"ומה קרה אחר כך?", הוא שאל.
"בוא נגיד שאנחנו עדיין נשואים ובכל פעם שאני מכינה לו את הקוקטייל הזה בבית, יש לנו ערב מעניין", היא אמרה וקרצה.
אז ברור שביקשתי את המתכון ומיד כשחזרתי הביתה הכנתי אותו.
אפשר לשתות אותו גם כשוט אבל לדעתי הוא הכי טעים כקוקטייל קינוח. המרקם שלו קטיפתי והטעם מתקתק ואגוזי. בנוסף, הוא עשיר בוויטמינים.
קוקטייל אמרולה
45 מ"ל ליקר אמרולה
15 מ"ל ליקר קפה
15 מ"ל שמנת מתוקה
כף גדושה גלידה וניל
4 קוביות קרח
קראו גם:
איך מכינים?
מכניסים הכל לשייקר
מקשטים כוס מילקשייק עם סירופ שוקולד ומוזגים
אפשר גם לקשט עם אננס או תות
חג אהבה שמח!
סמדר רון, דיילת אוויר, בוגרת קורס ברמנים ומיקסולוגיה ב"זמן אמיתי", מנחת סדנאות אלכוהול וקוקטיילים