מחלקת הקורונה הייעודית המבודדת ברמב״ם (מחלקת כתר) שנבנתה לקליטת 30 מטופלים קלטה הערב (שני) את המטופל הראשון במתכונת של מחלקה ייעודית.
מדובר בחולה בן 40 מאזור השרון, במצב קל שהגיע באמבולנס והלך על רגליו לחדרו.
כחצי שעה לאחר מכן המחלקה קלטה מטופל שני, בן 73, מחיפה. זה יהיה החולה הראשון שיחובר למערכת ניטור גופני מרחוק - באמצעות מדבקה אלחוטית כדי לנטר את המדדים החיוניים שלו שיועברו לחדר הבקרה. בהמשך צפוי להגיע חולה נוסף מהצפון.
המחלקה החדשה, הממוקמת בקומה השנייה בבניין מאייר, בניין בן חמש קומות, מתוכננת לקלוט בימים הקרובים חולים נוספים במתכונת של מחלקת אשפוז עם 2-4 חולים בחדר, ושני חדרים שמיועדים לטיפול בחולים מונשמים.
מדובר בשינוי לעומת תפיסת האשפוז בחדרים מבודדים לחולים בודדים. ההכנה כוללת גם היערכות לקליטת יולדות וילדים אם יידרש.
בראיון למיינט קריות הסבירו אלכס קרמסקי והאחות כרמית פריד, שהתנדבו להקים את המחלקה כיצד יעבוד הניטור.
קרמסקי: "המחלקה נקראת 'כתר', על שם הקורונה. המיצוב של המחלקה תהיה כמו כתר מבחינת טכנולוגיות מתקדמות וטיפוח העובדים שמסכימים לעבוד פה. נעבוד במשמרות של 12 שעות, כמו במצב כוננות של מלחמה. יהיו תנאים שהצוות יוכל לנוח. רוב העבודה פה לא תהיה במגע פיזי עם חולים, אלא ניטור והשגחה. כמובן שיהיו מצבים שנהיה חייבים להיות איתם במגע".
פריד: "לכל מטופל יהיה טלפון עם מצלמה, דרכו הוא יוכל לתקשר איתנו וגם עם בני משפחה בשיחות וידאו. תהיה להם מערכת לניטור סימנים חיונים שמשדר אלינו כל הזמן, ומכשיר שהם יכולים לבדוק לעצמם אוזניים וגרון. כל יום יהיה ביקור רופא דרך מצלמות. פתחנו להם אזור פתוח לשבת לאכול, לעשן, משחקייה לילדים שיהיו מאושפזים, מערכת טלוויזיה ומולטימדיה, רמת מזון משודרגת שתוגש בכלים חד פעמיים, מקררים אישיים ועוד. תנאים של בית מלון".