2 צפייה בגלריה
לימודים מקוונים בקרית ביאליק
לימודים מקוונים בקרית ביאליק
לימודים מקוונים בקרית ביאליק
(צילום: עומר יונתן)
הבוקר (ב') יחלו תלמידי תיכון אורט קרית ביאליק בלמידה מקוונת. הלימודים יחלו בשעה 10:00 בבוקר ויימשכו עד לשעות הצהריים המאוחרות. אומנם התלמידים לא ייאלצו לשבת במשך כל הזמן מול המסך, אך יידרשו להשתתף בשיעורים ולבצע את המטלות בזמן שנקבע. ההישגים יהיו חלק מהציון הסופי.
אז איך זה צפוי לעבוד? סמדר שחף, רכזת התקשוב ומורה לפסיכולוגיה בתיכון אורט ביאליק, הסבירה מהן הדרישות מהתלמידים, שצפויים בקרוב לגשת למבחני הבגרות, אם אכן יתקיימו. "יש שתי שיטות למידה. עבודה א-סינכרונית, הכוללת שמירה על קשר עם התלמידים בעזרת פלטפורמות שונות כגון מייל ארגוני ווטצאפ כדי לתת מטלות ועבודות בית. והשנייה, מערכת למידה סינכרונית בזמן אמת שנקראת זום. היא מאפשרת למורים לפתוח כיתה וכל התלמידים מתחברים אליה ונמצאים יחד באותו זמן", הסבירה.
2 צפייה בגלריה
שיעור ניסיון
שיעור ניסיון
שיעור ניסיון
(צילום מסך: סמדר שחף)
כמה שעות למידה?
"בנינו לתלמידים מערכת לפי שכבות. הלימודים מתחילים בשעה 10:00, כאשר תלמידי י' ו-י"ב לומדים עד ל-15:00. תלמידי י"א, להם יש את עיקר הבגרויות, לומדים עד לשעה 16:00. בתחילת היום תתקיים פעילות של מחנכי הכיתות, ליצירת קשר יומי, ובמהלכה תיערך פעילות הפגתית.
"לאחר מכן בכל שעה יתקיים שיעור אחר- 4 שיעורים לשכבות י' ו-י"ב, 5 שיעורים לשכבת י"א". בתחילת כל שעה עגולה מתחילה האינטראקציה. בסוף היום, שוב שיעור עם פעילות הפגתית, בה מסכמים את היום".
איך עובד השיעור הסינכרוני?
"בחלק מהשיעורים המורה פותח כיתה סינכרונית ונפגש עם התלמידים שלו למשך 30-40 דקות של למידה מקוונת, ובסוף תוצר. אי אפשר לקיים בכל שעה שיעור סינכרוני כי זה מעמיס יותר מדי על הילדים. אנחנו ניתן להם שיעור אחד כזה ביום, בכל יום מקצוע אחר. הם ידעו בהמשך איזה שיעורים סינכרונים יהיו להם מדי יום".
יש חובה לפתוח מצלמות?
"הנושא של שימוש במצלמות הוא לגמרי בחירה. גם המורים לא חייבים להשתמש בהן, אפשר להשתמש רק באופציה של אודיו או להעלות מצגת או טקסט ולדבר עליו. אם למישהו לא נוח להצטלם בווידאו, זו זכותו. אנחנו לא מכריחים. שאר המקצועות יהיו שיעורים א-סינכרוניים".
מה כולל שיעור א-סינכרוני?
"שיעור א-סינכרוני יכול להיות גם רק הודעה בווטצאפ, עם קישור למטלה במקצוע מסוים. בסיומו, התלמידים משוחררים ויכולים לעבוד בזמן ובקצב שלהם, אם זה להתייעץ עם חברים או כל דבר אחר. הם צריכים רק להגיש את העבודה בזמן.
"נעבוד על מטלות קצרות יחסית כדי לא להקשות עליהם. נתנו מקום לכל המקצועות כולל חינוך גופני. הכנסנו לכל כיתה שעה אחת ביום פעילות גופנית וריקודי עם כדי שלא ישבו כל היום. המורים ישלחו להם תרגיל והם יצלמו את עצמם מבצעים אותו בסרטונים קצרים. כמו בטיק טוק".
כיצד תיבדק הנוכחות?
"כשמדובר במטלה, הנוכחות היא למי שהגיש אותה במועד שנקבע. אם מישהו לא מגיש, אני מתקשרת אליו או שולחת הודעה אם הוא צריך עזרה. המטרה היא לתת להם תחושה שאנחנו שם איתם ובשבילם גם אם אנחנו לא נמצאים באותו מרחב גאוגרפי וגם ללמד אותם ולהכין אותם לבגרות.
"שיעור סינכרוני זה כמו שיעור בכיתה ויש חובת נוכחות. המורה יכולה לראות את השמות של המשתתפים בשיעור גם אם אין תמונה. לאפליקציה יש פיצ'ר של ריגול שאם הבן אדם לא נמצא מול המסך חצי דקה בערך, אז הוא יכול לתת התראה, אבל אנחנו לא משתמשים בזה. אנחנו עובדים על אמון. אני יכולה מדי פעם לשאול שאלה ולדעת מי נמצא לפי מי שהרים את היד. יש כל מיני שיטות לבדוק את זה".
האם המטלות הן חלק מהציון הסופי?
"כן. זו הדרך שלנו כרגע ללמד אותם. כל התכנים האלה ייכנסו לציון שליש. אם לא יהיה בגרות זה יהיה התוכן ממנו נשאב את הציונים. הרעיון לא לשחק איתם משחקים, בשעות שלומדים אז לומדים ומתקדמים בחומר הלימוד שלהם. אני מאמינה שאפשר לסיים ללמוד ככה את כל חומר הלימוד הנדרש. מי שיתקשה יקבל הדרכה פרטנית מרחוק".