שנת הלימודים בפתח וכולנו מקווים ומייחלים שתהיה שנה "רגילה". שהילדים "סתם" יתלבשו בבוקר ו"סתם" ילכו לבית הספר.
3 צפייה בגלריה
פותחים שנה עם הרגלים חדשים
פותחים שנה עם הרגלים חדשים
פותחים שנה עם הרגלים חדשים
(צילום: shutterstock)
אחרי תקופה ארוכה כל כך של אי ודאות, אי בהירות, כולנו צמאים לשגרה. שינה לא מספקת, אכילה לא מסודרת, פעילות גופנית לא סדירה, כל אלה הפכו למנת חלקם של ילדי ישראל בשנה האחרונה, והם בהחלט עלולים לפגוע בבריאות.
קראו גם:
תחילת שנת הלימודים היא הזדמנות לאסוף את הרסיסים ולאמץ שוב כמה כללים מאזנים ובריאים לשגרה היומית.
אוכלים לפני שיוצאים מהבית
זה יכול להיות פרי או ירק, דייסת קוואקר, יוגורט עם גרנולה או פרוסה עם ממרח, אבל הקפידו שהילדים יאכלו לפני היציאה מהבית לא יגיעו לבית הספר עם בטן ריקה.
3 צפייה בגלריה
הקייטנה הדיגיטלית
הקייטנה הדיגיטלית
הכינו קופסת אוכל לפני כלל האצבע כי"ף – כריך, ירק ופרי
(צילום: shutterstock)
בוקר של כי"ף
הכינו קופסת אוכל לפני כלל האצבע כי"ף – כריך, ירק ופרי. הכריך הוא תזכורת למנת פחמימה אך ניתן גם להגיש מנת פחמימה (רצוי מלאה) שהיא לא לחם, בשילוב חלבון. וכמובן, כל יום להגיש מנת ירק ומנת פרי.
כריך עם ממרח מתוק כדאי להגביל לפעם עד פעמיים בשבוע מקסימום.
לא לשכוח מים
שלחו עם הילדים מים לבית הספר. לא מיץ, לא שוקו ולא מים עם תרכיז. מים בלבד, ורצוי בבקבוק גדול. אפשר להוסיף למים כמה עלי נענע למי שאוהב.
תכנון מראש
הכינו עם הילדים תפריט שבועי לבית הספר. הכנת תפריט מראש תאפשר גיוון וגם פחות זמן של חיכוכים בבוקר. השיח המשותף בנושא מפתח מודעות לאכילה נכונה.
בלי ממתקים
לא מומלץ לשלב בתפריט דגני בוקר מסוכרים, חטיפי בריאות, מעדנים ממותקים ושאר דברי מתיקה.
לפניכם כמה רעיונות לממרחים מקוריים, טעימים ובריאים, שיכולים להשתלב בקלות בתפריט הכריכים השבועי לבית הספר:
3 צפייה בגלריה
רחלי קורנברג
רחלי קורנברג
רחלי קורנברג
(צילום: רביב כהן)
כריך עם ממרח עדשים כתומות
מבשלים כוס עדשים ב-3 כוסות מים רותחים כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים. מסננים משאריות מים. מוסיפים כף טחינה גולמית, שן שום, 3 כפות שמן זית, חצי לימון סחוט, מלח ופלפל לפי הטעם, וטוחנים במג’ימיקס.
אפשר גם להוסיף כמון ופטרוזיליה, והממרח גם עובד נהדר עם שעועית לבנה!
כריך עם ממרח פסטו
טוחנים במג’ימיקס: 2 כוסות עלי בזיליקום (ללא גבעולים), 3 כפות קשיו/אגוזי מלך, 3 כפות שמן זית, קורט מלח. מומלץ לשלב בכריך עם גבינה צפתית.
כריך עם סלט טונה וביצה קשה
מערבבים קופסת טונה במים + חצי כפית מיונז + כפית שמן זית + ביצה קשה מעוכה במזלג. אפשר להוסיף גם מלפפון חמוץ חתוך למי שאוהב.
רחלי קורנברג, דיאטנית קלינית, תזונאית הבית של חברת לאנץ' טיים, יצרנית וספקית ארוחות להסעדת ילדים במוסדות הלימוד