כשזה נוגע לרכישה של מקרר יין, חשוב שתשימו לב ל-3 פרמטרים עיקריים:
- כמות הבקבוקים שאתם רוצים לשים במקרר
- שיטת הקירור (ועל זה עוד בהמשך)
- מיקום המקרר בבית
כמות הבקבוקים
כמות הבקבוקים שאפשר לאחסן במקרר היא פונקציה של נפח המקרר. בפועל - זה תלוי במהי כמות המדפים שהמקרר יכול להכיל.
ידוע ש"עם האוכל בא התאבון". מהסיבה הזו, ההמלצה שלי היא לא לבחור בגודל המקרר שמספיק לכמות הבקבוקים הממוצעת שאתם מחזיקים בבית - אלא לפי כמות גדולה יותר, בגלל שאולי בעתיד תרצו להוסיף "ולתחזק" את מדפי המקרר שלכם בעוד ועוד בקבוקי יין.
שיטת הקירור או במילים פשוטות יותר - הטכנולוגיה מאחורי הקלעים
נעבור על 2 הטכנולוגיות הפופולריות ביותר כיום של מקררי יין:
הראשונה - מקררי יין טרמו אלקטריים
שיטה קירור זו מבוססת על מקרר ללא מדחס.
היתרון בשיטה זו, שהמקררים שקטים מאוד, צריכת החשמל שלהם נמוכה מאוד, והם נגישים לקנייה בזכות המחיר הזול (יחסית) שלהם.
אגב, בזכות כך שלמקררים בטכנולוגיה זו אין מדחס, הבלאי נמוך יותר לאורך זמן.
מהצד השני, יש גם חסרונות למקרי יין טרמו אלקטריים. בין היתר, הם מושפעים מתנאי מזג אוויר חיצוניים. כאשר מזג האוויר קיצוני (חום או קור) טמפרטורת המקרר לאו דווקא תהיה הטמפרטורה שנגדיר לו (מה שיכול להיות בעיה עבור אורחים אניני טעם).
בנוסף, אם נחזור אל נושא כמות הבקבוקים - הקיבולת של מקררים אלו בדרך כלל קטנה יחסית ביחס למקררים משיטות קירור אחרות.
סוג הטכנולוגיה השנייה - מקרר יין עם מדחס
עוד טכנולוגיה נפוצה כיום של מקררי יין היא מקררים בעלי מדחס.
האמת היא, שמקרר מהסוג הזה, לא שונה בהרבה מהמקרר הביתי שלכם.
היתרון של מקררים עם מדחס הוא באחידות הטמפרטורה, והעובדה שהמקרר לא מושפע ממזג האוויר החיצוני.
ומעבר לקירור הקבוע, מקררים בעלי מדחס הם לרוב בעלי קיבולת גדולה יותר של בקבוקים.
החסרון הבולט של מקררים אלו, הם בעיקר ברעש שהמקרר "מפיק", כתוצאה מעבודת המדחס.
(שימו לב שבשנים האחרונות, הצליחו יצרני המקררים להוסיף מנגנונים מיוחדים למניעת הרעש, מה שעוזר במידת מה לא לשמוע את המדחס).
עובדה מעניינת היא שמומחי יין רבים טוענים שדווקא המקררים המתקדמים יותר (בעלי המדחס) משפיעים לרעה על איכות בקבוקי היין, שנפגעים לכאורה מהרעידות שהמדחס גורם להן.
מיקום המקרר בבית
ובנושא המיקום: כאן נכנסת לתמונה ההעדפה האישית שלכם. חשבו טוב: האם יש לכם איזור ייעודי בבית בו המקרר יוכל "להרעיש" מבלי להפריע לכם? או שחשוב לכם דווקא שאנשים שמגיעים לבקר אתכם יראו את מקרר היין המהמם שלכם?
בקיצור, אתם מבינים - יש המון סיבות למה למקם את המקרר שלכם במקום כזה או אחר.
זו לא תורת פנג שואי מסובכת, אלא בסך הכל עניין של מוכנות.
תסמכו עליי, החלטה מבעוד מועד על מיקום המקרר תעזור לכם לקבל החלטה מושכלת יותר.
2 דגשים חשובים לסיום:
מעבר ל-3 הפרמטרים המרכזיים עליהם דיברנו, יש עוד מספר דגשים חשובים שצריך לשים לב אליהם כשניגשים לקנות מקרר יין:
- האם אתם מעדיפים מדפים קבועים (שיוזילו את המחיר) או דווקא מדפים נשלפים (יקר יותר) שמאפשרים "משחק" בסידור הבקבקוקים.
- דבר נוסף שכדאי לתת עליו את הדעת הוא סוג הזכוכית של דלת המקרר: האם לבחור מקרר עם זכוכית בעלת שכבה אחת? או דלת בעלת זכוכית של 3 שכבות המסננת גם קרני UV?
*ככל שתבחרו בדלת מתקדמת יותר, המחיר יעלה.
מה למדנו?
חשיבה מקדימה על מיקום המקרר בבית, הטכנולוגיה המועדפת וכמות הבקבוקים הפוטנציאלית אותם תרצו לאחסן - חשובה והכרחית לפני שקונים מקרר יין.
מקווה שהצלחתי לעזור :)
סיימנו!
תגידו, יין אצלכם זו דרך חיים? בואו לבקר בחנות יין אונליין הראשונה מסוגה: מחסני יין.
תמצאו בה מבחר מגוון של יינות מ-40 יקבי הבוטיק המובילים בישראל:
https://winemart.co.il/