הגשם שהחליט לרדת הזמין אותי להעמיד סיר גדול של מרק כתום אסיאתי שמחמם - גם בגלל שהוא חם, גם בגלל שהוא כתום וגם בגלל שהוא קצת חריף.
2 צפייה בגלריה
מרק כתום אסיאתי
מרק כתום אסיאתי
מרק כתום אסיאתי
(צילום: ענת לשם)
הירקות הכתומים – כמו גזר, דלעת, בטטה ודלורית (ואגב, גם הפירות הכתומים, כמו אפרסמון, מנגו ותפוז) – עשירים בוויטמין A בטא קרוטן, שחיוניים לראייה תקינה, חשובים לעור, מאטים את תהליך ההזדקנות ומסייעים למערכת החיסון, לכן כדאי להכניס אותם לתפריט, גם ובעיקר בחורף.

מרק כתום אסיאתי

מה צריך?
סיר 4 ליטר מלא במים (עם מקום להוספת הירקות)
3 גזרים גדולים קלופים חתוכים גס
1 דלורית גדולה קלופה, מגורענת, חתוכה גס
1 בטטה גדולה קלופה, חתוכה גס
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים, חתוכים גס
1 בצל גדול קלוף, חתוך גס
1 צ'ילי גדול מנוקה מגרעינים, חתוך גס
3 כפיות גדושות מלח גס
1 כפית כורכום גדושה
1/2 כפית קארי צהוב
250 מ"ל חלב קוקוס ללא תוספות
להגשה : כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
2 צפייה בגלריה
יס לתפריט מזונות כתומים: בטטה, דלעת וגזר
יס לתפריט מזונות כתומים: בטטה, דלעת וגזר
ירקות (ופירות) כתומים חשובים למערכת החיסונית
(צילום: shutterstock)
מה עושים?
מרתיחים את המים בסיר
מוסיפים את כל הירקות ומרתיחים שוב
מתבלים, מנמיכים את האש, מכסים
מבשלים עד לריכוך כל הירקות
מסירים מהאש
מוסיפים את החלב קוקוס וטוחנים
מקשטים בכוסברה או פטרוזליה
ואוכלים בתיאבון!
ימים יפים! ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק