היום קיבלתי בסל השבועי חבילה של צנוניות מהממות, אבל היה קר, ולא רציתי לאכול סלט.
1 צפייה בגלריה
צנוניות ובצל סגול צלויים
צנוניות ובצל סגול צלויים
צנוניות ובצל סגול צלויים
(צילום: ענת לשם)
מצד שני, ממש בא לי על הוורוד המהמם הזה. וגם נזכרתי שהצנונית שייכת למשפחת המצליבים ולכן עשירה בגופרית - מינרל חשוב שמחזק את השיער והציפורניים וגם מסייע לגוף בתהליכי הניקוי ובפעילות כבד תקינה.
קראו גם:
בנוסף היא עשירה גם בסיבים שתורמים לפעילות מערכת העיכול ובעוד שפע מינרלים החשובים לשלל פעילויות ובמיוחד למערכת החיסון.
אז מה עושים?
שידכתי אותה לבצל סגול כדי להעצים את הצבעים והאפקט הבריאותי והכנתי

צנוניות ובצל סגול צלויים

גם הצנוניות וגם הבצל מאבדים את חריפותם בצלייה.
יחד עם התיבול המיוחד יצאה מנה צבעונית ועם טעמים חזקים ומיוחדים מאוד.
אז מה צריך?
חבילת צנוניות חתוכה גס
3 בצלים סגולים בינוניים חתוכים לשמיניות
1 כפית מלח גס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית צ'ילי
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ בלסמי
1/4 כוס שמן זית
מה עושים?
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים את הירקות עם התבלינים והשמן היטב
מעבירים לתבנית ואופים כעשרים דקות או עד שהצנוניות מתרככות
מעבירים לגריל לעוד כמה דקות.
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק