קטניות מעשירות את התפריט, במיוחד עבור אלה שמעדיפים לוותר על בשר לצורותיו.
2 צפייה בגלריה
במטבח של פיני
במטבח של פיני
במטבח של פיני
(צילום פרטי)
חשבתי על עדשים שחורות, אבל רציתי להכניס שמחה לאוכל, ולכן הוספתי לימון כבוש והעשרתי עם ירוקים.
קראו גם:
התוצאה היא מנה שיכולה להתאים בכל מיני צורות, כתוספת לאורז או בורגול, כסלט חם או קר, ואפשר להרחיב את האפשרויות. שידכתי לטחינה ירוקה והגשתי כמו חומוס ופול, שילוב נפלא ששווה לאמץ.
אפשר גם להוסיף למנת פסטה עשירה, עם רוטב עגבניות צלויות בתנור, עוד מנה מעניינת לימי הקיץ החמים. אפשר להכין הכל מראש וברגע הנכון לעשות את החיבורים המתאימים.
2 צפייה בגלריה
שידוך מצוין לטחינה ירוקה
שידוך מצוין לטחינה ירוקה
שידוך מצוין לטחינה ירוקה
(צילום פרטי)

עדשים שחורות ולימון כבוש

כוס וחצי עדשים שחורות מושרות ללילה בהרבה מים
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות דק
צרור כוסברה קצוצה
6-5 גבעולי טימין לימוני, רק העלים (לא חובה)
לימון כבוש
מיץ מחצי לימון (אם יש, רצוי ליים)
חצי כפית פלפל שחור
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
מלח ומעט שמן
ההכנה:
מבשלים את העדשים עד ריכוך, מסננים. כדאי לשמור בצד כוס מהנוזל.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את השום ומטגנים יחד עוד כשתי דקות, מוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים יחד עוד כמה דקות, מוסיפים את התימין ואת שאר החומרים ומעט מהנוזל ששמרנו בצד, ומבשלים עוד כחצי שעה.
את הלימון הכבוש כדאי להוסיף בסוף.

עגבניות שרי צלויות בתנור

חצי קילו עגבניות שרי חצויות
מלח גס, עדיף אטלנטי
שמן זית איכותי
8 שיני שום קלופות ומעוכות
גבעולי תימין, עדיף לימוני (לא חובה)
3 כפות חומץ בלסמי
כף רכז רימונים
מיץ לימון לפי הטעם
עלי בזיליקום
ההכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים מעט ומפזרים מלח גס. מסדרים את חצאי השרי, עם החיתוך כלפי מעלה, ואת שיני השום.
מתבלים שוב במעט מלח, חומץ בלסמי ורכז רימונים, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות, לכחצי שעה או עד שהעגבניות צלויות יפה (חשוב לא לייבש).
מעבירים לקערה ומתבלים שוב מייד כשהכל חם, כל אחד לפי טעמו. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מעט מיץ לימון ושמן זית.
אפשר להוסיף עוד שן כתושה טרייה ועוד מעט בלסמי ורכז רימונים. טועמים, משפרים טעמים, ומניחים כעשר דקות בצד. הזמן משביח טעמים ונוצר רוטב עשיר טעמים ונוזלים.
בהגשה מוסיפים לרוטב פסטה. אני מעדיף פסטה קצרה (איזה סוג שאוהבים, אבל מקפידים לבשל לפי הוראות היצרן).
מוסיפים את העדשים עם הלימון הכבוש, ולאחר מכן את עלי הבזיליקום הטריים. אפשר לפזר פרמז'ן מעל, אבל הפסטה עשירה מאוד בטעמים ועומדת בזכות עצמה.

טחינה ירוקה

כוס טחינה גולמית
חבילת פטרוזיליה (כולל הגבעולים)
2 כפות חומץ טבעי רגיל 5%
חצי כפית מלח
2 שיני שום
מעט מיץ לימון, 3/4 כוס מים קרים
ההכנה:
מעבירים את כל החומרים למג'ימיקס ומעבדים בפולסים. מוסיפים מים קרים לפי הצורך, אך בזהירות - התערובת צריכה להיות סמיכה.
אם אין מעבד חשמלי אפשר לערבב ביד ולקצוץ את הפטרוזיליה דק דק.
בהגשה - מסדרים את הטחינה על צלחת, כמו חומוס, עם גומה במרכז.
כעת מוסיפים מעל את סלט העדשים, יוצקים מעל שמן זית ולימון סחוט מעל הכל. תיהנו.